Жребият в Лион: Монфис, Цонга, както и трима от най-талантливите млади играчи

от в 12:40 на 14.05.2022
Владислав Риждов

Една седмица ни дели от гвоздея на клей сезона в Тура, а именно Ролан Гарос. Втората надпревара от Шлема ще се проведе в периода 22 май - 6 юни, а преди да се пренесем в Париж, тенис емоциите продължават с пълна сила. След като през последните две седмици се насладихме на тенис от най-високо качество с двата "Мастърс 1000" турнира в Мадрид и Рим, от утре стартират нови две надпревари, които са от категория 250, и се явяват генерална репетиция за някои от най-добрите състезатели преди Откритото първенство на Франция.

Сред тях е и турнирът в Лион, който и тази година събира част от елита на мъжкия тенис. Топ поставен в схемата е Камерън Нори. Британецът познава добре обстановката във френския град, след като през миналата година отстъпи пред Стефанос Циципас в битката за трофея. Тази година пък световният номер 11 ще започне кампанията си срещу Франсиско Серундоло или Джеймс Дъкуърт, а в четвъртфиналите го очаква евентуален сблъсък със Себастиан Баес, който е един от водещите тенисисти по победи на червено от началото на годината. В тази половина на схемата се намира и Гаел Монфис. Поставеният под номер 3 очаква в първия си мач своя сънародник Юго Гастон или състезател, преминал през квалификациите.

В долната част на схемата водач е Пабло Кареньо Буста. Испанецът ще се опита да възроди клей сезона си, а в Лион ще се изправи срещу победителя от двойката Даниел Алтмайер и Федерико Кория. Любимецът на местната публика, Жо-Вилфред Цонга, също ще се включи в надпреварата посредством "уайлд кард", а негов първи опонент ще бъде Алекс Молчан, като при успех бившият шампион ще премери сили с петия в схемата - Карен Хачанов. В действие през тази седмица ще видим Алекс Де Минор, Холгер Руне, както и Аслан Карацев. А ето и пълния жребий за турнира: 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Лион: Монфис, Цонга, както и трима от най-талантливите млади играчи Владислав Риждов
Теми:  
атп | гаел монфис | жо-вилфред цонга | жребий | камерън нори | пабло кареньо буста | тенис турнир в лион

Коментари





Следвайте ни в Facebook