Жребият в Марсилия: Григор Димитров открива срещу квалификант или партньора си от Бризбейн

от в 13:39 на 03.02.2024
Мартин Петков

Григор Димитров научи жребия си за АТР 250 турнира в Марсилия, на който предстои да вземе участие идната седмица. Най-добрият български тенисист, благодарение на високата си позиция в световната ранглиста към момента, заемайки 13-ото място, е със статута на втори поставен в схемата, което му гарантира почивка в откриващия кръг на надпреварата и стартиране директно от осминафиналната фаза.

Първото изпитание на пътя на шампиона от Бризбейн пък се явява да бъде един измежду квалификант и младия Себастиан Корда, чието представяне на практика е повече от непредвидимо, предвид факта че той редува силни със слаби турнири, какъвто е и случаят му от началото на 2024-та година насам, но въпреки това, то американецът и световен номер 33 изглежда като по-вероятният съперник за сънародника ни на старта при участието му. Двамата се познават доста добре, съдейки по оформянето на тандем помежду им в Бризбейн, където достигнаха финалната осмица, докато в преките сблъсъци превесът е в полза на по-младия състезател с 1:0 победи.

Впоследствие четвъртината на първата ни ракета ще се събере с тази на осмия поставен и носител на трофея в Окланд - Иржи Лехечка, който ще трябва да преодолее съпротивата на двама играчи, преминали пресявките, и домакинския представител Артур Риндеркнеш, за да оформи сблъсък с нашето момче. 

Нова победа за Григор пък ще го изпрати сред полуфиналистите, където навярно той ще се изправи срещу някого измежду другите двама най-силно реномирани към момента състезатели в тази половина на схемата, а именно Карен Хачанов и Феликс Оже-Алиасим, докато при евентуално достигане на финала за Димитров, то там се очертава да го чака някой измежду топ поставения Хуберт Хуркач и местния любимец Уго Юмбер.

Пълния жребий за АТР 250 турнира в Марсилия можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Марсилия: Григор Димитров открива срещу квалификант или партньора си от Бризбейн Мартин Петков
Теми:  
григор димитров | марсилия

Коментари





Следвайте ни в Facebook