Жребият в Марсилия: Медведев в битка за №2, Циципас преследва хет-трик

от в 15:10 на 06.03.2021
Петър Томов

Днес беше изтеглен жребият за започващия на 8 март турнир от категория ATP250 - Open 13 Provence. Водач в схемата е Даниил Медведев, който при евентуално достигане на финал в надпреварата ще се изкачи до №2 в световната ранглиста, а за целта ще трябва да се справи с победителя от мача между Егор Герасимов и Яник Ханфман в осминафиналната фаза. На четвъртфинал го очаква евентуален сблъсък с Яник Синер, а на полуфинал - сънародника му и шампион от 2018 година Карен Хачанов.

В долната половина на схемата се намира шампионът от последните 2 издания на турнира - Стефанос Циципас. Гъркът, който е в серия от 8 победи и 16 поредни сета в Марсилия ще се опита да стане първият играч в историята на надпреварата с три поредни титли, т.нар. "хет-трик", но за целта ще трябва да се справи със силната конкуренция в тазгодишното издание на Open 13. Стеф ще започне участието си на турнира с мач срещу Лука Пуй или квалификант, а на четвъртфинал евентуално ще срещне Кей Нишикори. По-малкият брат на първата ракета на Гърция - Петрос Циципас, също е в тази част от схемата и има вероятност да видим изцяло гръцки полуфинал между двамата братя. 

Домакините ще се надяват на силни изяви от поставения под №4 в схемата Юго Умбер и шампиона от 2009, 2013 и 2017 година Жо-Вилфред Цонга. Трикратният шампион започва участието си с мач срещу друг ветеран - Фелисиано Лопес. При победа над 39-годишния испанец, Цонга ще срещне Умбер в осминафиналната фаза. 

Пълния жребий за турнира в Марсилия може да видите тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Марсилия: Медведев в битка за №2, Циципас преследва хет-трик Петър Томов
Теми:  
даниил медведев | жо-вилфред цонга | марсилия | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook