Жребият в Париж: Григор ще търси реванш срещу познат съперник; Алкарас чака на 1/8-финал

от в 21:09 на 28.10.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров намери най-добрата си форма в заключителната фаза на настоящия сезон и утре ще излезе в опит да сътвори сензация срещу Даниил Медведев във Виена и по този начин да се класира за първия си финал от четири години насам, когато отстъпи на Роджър Федерер в спора за трофея на надпреварата в Ротердам. Ангажиментите на корта за българина обаче не приключват с неговите изяви в австрийската столица, защото впоследствие му предстои финалното състезание за 2022-ра, а именно Мастърса в Париж. По традиция Григор няма особени успехи в зала "Берси", но все пак може да се похвали с едно достигна до финалната четворка.

Жребият за тазгодишното издание на състезанието пък вече беше изтеглен и родният ни представител ще премери сили на старта с нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп, с когото си размениха по една победа в хода на сезона. Нашият сънародник надигра драматично световния номер 34 в Мелбърн, ала Ботик взе реванш в Куинс и възвърна баланса в преките сблъсъци. При евентуален триумф на Димитров, то го очаква сериозно изпитание, защото във втори кръг го очаква битка 13-тия поставен Матео Беретини, докато на осминафиналите възможен опонент за първата ни ракета е световният номер едно Карлос Алкарас.

В същата четвъртина място намери и Андрей Рубльов, когото Григор срази само преди няколко дни, а възможни съперници във финалната четворка са Даниил Медведев и тенисистът в най-добра моментна форма - Феликс Оже-Алиасим. Още по-интересни са нещата в долната половина, която събра Новак Джокович и Рафаел Надал, ала хасковлията би могъл да срещне някоя от двете легенди чак на финала.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Париж: Григор ще търси реванш срещу познат съперник; Алкарас чака на 1/8-финал Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | ботик ван де зандсхулп | григор димитров | жребий | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook