Жребият в Рим не пожали Григор: Възможен старт срещу Вавринка, следва Джокович

от в 19:20 на 08.05.2023
Мирела Николова

Мастърс надпреварата в Рим традиционно е последната спирка за Григор Димитров преди Откритото първенство на Франция. След като жребият в Мадрид изправи родния ни представител срещу Карлос Алкарас още в третия етап, то изтегленият днес жребий за турнира във Вечния град също не пожали хасковлията, който за втори пореден турнир е най-близопоставеният тенисист до водача в схемата, а именно Новак Джокович, срещу когото може да се изправи в трети кръг.

Като поставен под №26 в схемата, най-добрият ни тенисист ще стартира участието си директно от втория етап, където го очаква сблъсък срещу победителя от мача между носителя на 3 титли от Шлема Стан Вавринка и Иля Ивашка. Българинът има негативен баланс срещу всеки от двамата, като е загубил 7 от 12-те си срещи с бившия №3 и е инкасирал поражение в 2 от трите си мача срещу беларусина.

Понастоящем Вавринка се намира далеч от най-добрите си дни, заемайки 84-тата позиция в световната ранглиста, като от началото на клей сезона той е записал само 2 победи срещу 3 загуби. От своя страна, Ивашка не може да се похвали с каквито и да е успехи на червена настилка, която е и без съмнение най-неудобната за него, поради което при евентуален двубой срещу беларуския състезател Гришо би имал отлична възможност да вземе реванш за поражението си на старта на миналогодишния Sofia Open.

В случай че успее да преодолее втория кръг, то в следващия хасковлията по всяка вероятност ще се изправи срещу световния №1 и шесткратен шампион в турнира Новак Джокович, срещу когото има едва една победа в 11 двубоя. Последният сблъсък помежду им се състоя през януари в третия кръг на Аустрелиън Оупън, където сънародникът ни успя да затрудни сърбина, но в крайна сметка фаворитът не допусна изненада и триумфира в последователни сетове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Рим не пожали Григор: Възможен старт срещу Вавринка, следва Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | Иля Ивашка | новак джокович | рим | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook