Жребият в Синсинати: Надал се завръща в игра, Медведев с шанс за реванш срещу Кирьос

от в 13:16 на 13.08.2022
Мирела Николова

Надпреварата от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати, която ще се проведе през идната седмица, за по-голямата част от топ състезателите ще бъде последният подготвителен турнир преди Откритото първенство на САЩ. Тазгодишното състезание в щата Охайо обаче ще бъде лишено от присъствието на Новак Джокович, който все още не отговаря на изискванията за влизане на територията на Щатите, тъй като не разполага със "зелен" сертификат. Другото голямо име, което липсва, е Александър Зверев, чието възстановяване от получената контузия на Ролан Гарос продължава.

Въпреки това през следващата седмица своето завръщане на корта ще направи Рафаел Надал, като също така в действие ще можем да видим още Даниил Медведев, Карлос Алкарас и Стефанос Циципас, които допуснаха поражение още в откриващия си двубой на Мастърса в Монреал. Освен това Матадора може да измести Медведев от първото място в ранглистата преди US Open, но за тази цел ще трябва да спечели трофея, а руснакът да отпадне преди четвъртфиналите.

Схемата се оглавява от световния №1 Даниил Медведев, който почива на старта и ще започне директно от втория кръг, където ще се изправи срещу Ботик Ван Де Зандсхулп или Максим Креси, а евентуален успех на руснака би могъл да го противопостави на най-добрия ни тенисист Григор Димитров. В същата четвъртина от схемата се намират шестият поставен Андрей Рубльов и намиращият се в невероятна форма Ник Кирьос, които биха могли да оформят осминафинален сблъсък помежду си, победителят от който е вероятно да срещне Медведев на четвъртфинал. Кирьос ще открие участието си срещу Алехандро Давидович Фокина, след което го очаква мач срещу Тейлър Фриц или Себастиан Баес.

Във втората четвъртина на схемата най-високопоставените са Стефанос Циципас и Хуберт Хуркач. За да се стигне до подобна среща обаче, гъркът ще трябва да преодолее съпротивата на Даниел Еванс или Филип Краинович, а впоследствие най-вероятно му предстои двубой с Диего Шварцман. От своя страна, Хуркач ще открие срещу Джон Иснър или Бенжамен Бонзи, а след това може да срещне някого измежду Матео Беретини, Франсис Тиафо и Себастиан Корда.

Водач във втората половина е Рафаел Надал, който по всяка вероятност ще се завърне на корта с двубой срещу Борна Чорич. Впоследствие за Матадора предстои евентуална среща с 15-ия поставен Роберто Баутиста Агут, а в битка за място на полуфиналите като най-вероятни опоненти изглеждат Феликс Оже-Алиасим, Яник Синер и Пабло Кареньо Буста.

В долната част на схемата е и поставеният под номер три Карлос Алкарас, чийто откриващ мач ще бъде срещу победителя от двубоя между Макензи Макдоналд и Николоз Басилашвили. При евентуална победа, то испанецът навярно ще премери сили с Марин Чилич, а на четвъртфиналите може да очаква среща с Каспър Рууд. Стан Вавринка също се намира в тази част на жребия, като ще стартира срещу квалификант или "щастлив губещ", а след това би могъл да срещне Холгер Руне или Камерън Нори.

Пълният жребий за надпреварата:

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Синсинати: Надал се завръща в игра, Медведев с шанс за реванш срещу Кирьос Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | жребий | карлос алкарас | рафаел надал | синсинати | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook