Жребият в Женева: Григор започва срещу квалификант или играч с титла на клей през 2023-та

от в 20:45 на 19.05.2023
Мирела Николова

Григор Димитров нямаше особен късмет с жребия на двата си последни турнира, в които взе участие, след като трябваше да се изправи срещу Карлос Алкарас и Новак Джокович още в трети кръг съответно на Мастърсите в Мадрид и Рим. Така българинът не успя да натрупа достатъчно игрова практика преди предстоящия Ролан Гарос, което най-вероятно е било причина за решението му да приеме "уайлдкард" за АТР 250 състезанието в Женева, където схемата се оглавява от световния №4 Каспър Рууд.

Най-добрият ни тенисист е поставен под номер четири в схемата, което означава, че почива на старта и ще стартира участието си директно от втория етап. Там го очаква двубой срещу победителя от срещата между световния №51 Роберто Карбайес Баена или квалификант. Досега хасковлията и испанецът имат само един изигран официален мач помежду си, изигран именно на червена настилка датиращ от Ролан Гарос 2020, когато родният ни представител печели убедително първите два сета, преди опонентът му да се откаже. В момента испанецът се намира в най-добрата си форма, като в началото на април завоюва трофея на клей в Маракеш и благодарение на това достигна до върховата за себе си 49-а позиция в световната ранглиста.

В случай че успее да продължи към четвъртфиналите, то за нашето момче по всяка вероятност ще предстои среща със седмия поставен Бернабе Сапата Мирайес. Първата ни ракета попадна в долната половина, предвождана от деветия в света Тейлър Фриц, който изглежда най-вероятния противник на Димитров в полуфиналите.

Пълен жребий за надпреварата в Женева:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Женева: Григор започва срещу квалификант или играч с титла на клей през 2023-та Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | женева | жребий | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook