Жребият за AO при жените: Осака и Барти в една осмина, Радукану- Халеп в трети кръг

от в 07:30 на 13.01.2022
Диана Андреева

Новият тенис сезон при дамите вече започна, а тази неделя научихме имената и на първите шампионки за годината. Независимо, че и през настоящата седмица не сме лишени от интересни двубои, с най-голямо нетърпение тенис общността очаква началото на първия за 2022-ра турнир от Големия шлем - Australian Open. Същинската част на надпреварата ще започне на 17 януари, докато квалификациите й вече са в ход. 

Българското участие при дамите тази година е силно ограничено и единствено Виктория Томова замина за Австралия, но първата ни ракета все още не е преминала последния кръг на пресявките. Макар и без участието на нашите сънароднички, Australian Open ще ни предостави възможност да проследим вълнуващи тенис сблъсъци в женското направление, а жребият отреди интригуващите мачове да започнат още от самото начало. 

Световната №1 Ашли Барти ще започне представянето си на АО с мач срещу квалификантка. Във втората фаза любимката на зрителите в "Мелбърн Парк" може да срещне Варвара Грачева, а след това й предстои вероятен сблъсък с Камила Джорджи. На осминафинал се очаква тя да се изправи срещу миналгодишната победителка Наоми Осака, което безспорно е един сблъсък, обещаващ да бъде повече от интересен. В четвъртината на Барти се отличават имената още на поставените под №6 Мария Сакари и №22 Джесика Пегула, които Алши евентуално би срещнала във втората седмица на надпреварата. 

В другата четвъртина от горната част на схемата водачка е шампионката от Ролан Гарос 2021 - Барбора Крейчикова. Световната №4 ще срещне Андреа Петкович в първи кръг, а в третата фаза вероятно ще премери сили с Йелена Остапенко или Дона Векич. В тази част от схемата попадат още Виктория Азаренка и Елина Свитолина, между които е и евентуалната противничка на Крейчикова в осминафиналната фаза. В следващия си мач поставената под номер четири чехкиня очаква някоя измежду София Кенин, Кори Гоф и Паула Бадоса. 

Световна номер две е Арина Сабаленка, макар че тя далеч не се намира във върховата си форма. Тя ще открие участието си на АО срещу Сторм Сандърс. В осминафиналите на надпреварата представителката на Беларус може да срещне Лейла Фернандес или Анжелик Кербер, но само при условие, че преди това преодолее съпротивата на Маркета Вондрушова. При евентуален четвъртфинал Сабаленка ще бъде изправена пред сериозно предизвикателство, защото схемата й отрежда мач с Ига Швьонтек. 

Водачка в последната четвъртина е Анет Контавейт. Тя направи повече от впечатляващ край на сезона и очакванията към нея са големи. Естонката се е прицелила към втората седмица от Големия Шлем и има много тежък жребий до четвъртфиналната фаза на турнира, като ще започне участието си в Мелбърн с мач срещу Катерина Синякова. Във втори кръг пък ще срещне вероятно Клара Таусън, а в трети може да се изправи срещу Даниел Колинс. На осминафинал й предстои сблъсък с една измежду Елена Рибакина и Елизе Мертенс, а на четвъртфинал ще срещне някоя измежду Симона Халеп, Ема Радукану и Данка Ковинич. Пълният жребий за предстоящия турнир можете да разгледате тук:

Потенциални четвъртфинали:

  • Ашли Барти - Мария Сакари
  • Гарбинье Мугуруса - Паула Бадоса
  • Барбора Крейчикова - Анет Контавейт
  • Арина Сабаленка - Ига Швьонтек 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за AO при жените: Осака и Барти в една осмина, Радукану- Халеп в трети кръг Диана Андреева
Теми:  
анет контавейт | Арина Сабаленка | ашли барти | барбора крейчикова | ема радукану | ига швьонтек | мария сакари | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook