Жребият за ATP Cup е налице! Очакват ни вълнуващи битки още от старта

от в 03:34 на 22.01.2021
Калоян Соколов

До второто издание на ATP Cup ни делят точно десет дни, а само преди броени минути жребият за най-новата тенис отборна надпревара стана ясен. Отборите са разпределени по три в общо четири групи, като всеки поток има водач, който е определен на базата на ранглистата на първата ракета на съответната държава.

Миналогодишните шампиони от Сърбия изтеглиха доста тежка схема и ще трябва да премерят сили с коравите тимове на Канада и Германия. Това означава, че ще видим двубой между двама от най-добрите млади играчи, а именно Саша Зверев и Денис Шаповалов, които освен това ще трябва да се изправят впоследствие срещу световния номер 1 Новак Джокович.

Късметът не бе особено благосклонен и към финалистите от Испания. Иберийците ще бъдат в компанията на Гърция и домакините от Австралия. Така ще видим повторение на полуфинала от сезон 2020 между австралийците и испанците, докато южната ни съседка ще търси първи успех в надпреварата, надявайки се на силни изяви от страна на голямата си звезда Стефанос Циципас.

Третата група е оглавена от Австрия, като лидерът на отбора Доминик Тийм сам заяви, че този път неговите сънародници са добре подготвени и могат да поднесат сериозни изненади, но това определено няма да бъде лека задача в компанията на доказани тенис нации от ранга на Италия и Франция.

Последният поток също предлага интересни сблъсъци, макар че в него явен фаворит са руснаците, които могат да разчитат на услугите на двама състезатели от топ 10 в лицето на Даниил Медведев и Андрей Рубльов. Любопитна ще бъде предстоящата среща между Русия и Аржентина, тъй като точно на ATP Cup се разрази сериозен скандал между Медведев и Шварцман, който не е забравен и от двамата до днес. Аутсайдери пък се явяват японските тенисисти, които участват в турнира единствено заради правото на Кей Нишикори да използва "защитен ранкинг".

Ето я и пълната схема на турнира:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за ATP Cup е налице! Очакват ни вълнуващи битки още от старта Калоян Соколов
Теми:  
atp cup | жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook