Жребият за Чаланджъра в Мадрид: Кузманов стартира с мач срещу бивш номер 7

от в 19:18 на 09.04.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов изпрати позитивна седмица, след като се класира за четвъртфиналите в Оейраш и остана на крачка от това да да продължи към финалната четворка на надпреварата. Сега обаче за Мико предстои далеч по-сериозни изпитание, тъй като ще вземе участие в основната схема на Чаланджъра в Мадрид. Турнирът по традиция приема състезатели, които спокойно могат да се изявяват успешно в ATP Тура, а схемата е изключително силна за състезание от подобна категория.

Жребият пък не беше никак благосклонен към втората ни ракета, защото го противопостави на опитния Фернандо Вердаско. Бившият член на топ 10 може да се похвали със седем титли в ATP Тура, като освен това е бивш финалист от сериите "Мастърс" и неколкократно е побеждавал Новак Джокович и Рафаел Надал. В момента 38-годишният играч се намира далеч от най-добрата си форма, но наскоро спечели трофея в Монтерей и определено ще влезе в ролята на фаворит в мача си срещу българина.

Ако Мико съумее да сътвори изненадващ успех над местния представител, то вероятно ще премери сили с португалеца Гастао Елиаш, който е в серия от 9 победи и утре ще се опита да завърши седмицата с втора поредна титла от домашния си турнир в Оейраш. Нататък нещата няма да станат по-лесни за пловдивчанина, защото го очаква евентуален сблъсък с Никола Милойевич. Именно същият състезател надигра Мико в неговия дебютен финал на ниво Чаланджър, така че четвъртината на родния ни представител изглежда повече от тежка, а ето и преглед на пълната схема в испанската столица:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за Чаланджъра в Мадрид: Кузманов стартира с мач срещу бивш номер 7 Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | мадрид | фернандо вердаско | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook