Жребият за Diriyah Cup: Григор сред резервите; Медведев, Кирьос и Циципас са в схемата

от в 19:36 на 07.12.2022
Мирела Николова

Сезон 2023 вече приключи, но това не означава, че няма да гледаме тенис до края на годината, тъй като през настоящия месец предстои да се проведат редица демонстративни надпревари, първата от които ще бъде турнирът Diriyah Cup в Саудитска Арабия. В битката за 1 милион долара ще се включат 12 състезатели, като към тях ще се присъединят още три резерви, сред които е и най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който би могъл да замени някого от останалите тенисисти в случай на отказване.

През днешния ден бе изтеглен жребият за състезанието, което ще бъде във формат на директна елиминация. Първите четирима поставени - Стефанос Циципас, Даниил Медведев, Андрей Рубльов и Тейлър Фриц, имат сигурно място в четвъртфиналната фаза, докато останалите осем ще започнат от осминафиналите. 

В първата половина на схемата попаднаха Ник Кирьос и Камерън Нори, победителят измежду които ще се изправи срещу топ поставения Стефанос Циципас в битка за място на полуфинал. Хуберт Хуркач и Доминик Стрикер пък ще определят съперника на Тейлър Фриц в четвъртфиналите.

Втората част на схемата пък ще ни предостави възможност да наблюдаваме повторение на финала от US Open 2020 между Доминик Тийм и Александър Зверев, а спечелилият ще срещне Даниил Медведев в четвъртфиналите. За германеца това ще бъде първа поява на корта от Ролан Гарос през май, когато обърна глезена си и скъса връзки на десния крак. В другия осминафинален мач от тази част на един срещу друг ще се изправят Матео Беретини и Стан Вавринка, като победителя измежду тях го очаква третият поставен Андрей Рубльов.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за Diriyah Cup: Григор сред резервите; Медведев, Кирьос и Циципас са в схемата Мирела Николова
Теми:  
atp | diriyah cup | александър зверев | григор димитров | даниил медведев | доминик тийм | жребий | Ник Кирьос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook