Жребият за Индиън Уелс: Григор Димитров стартира срещу непознат съперник или квалификант

от в 02:44 на 05.03.2024
Мартин Петков

Григор Димитров ще открие кампанията си в Индиън Уелс с мач срещу един измежду Александре Мюлер (световен номер 88) или квалификант. Това отреди жребият за първата "Мастърс" надпревара през настоящия сезон. Най-добрият български тенисист определено доскоро не можеше да се похвали с някакви сериозни постижения на турнира в Калифорния, който исторически беше най-неуспешният за него от сериите "Мастърс", но в две от последните три години първата ни ракета се отчете с достигане до полуфинал и четвъртфинал, така че определено може да бъде уверен в силите си, имайки предвид и отличните си изяви от старта на 2024-та насам.

Началото на битките в основната схема ще бъде дадено на 6-и март, а Димитров е поставен под номер 13 и ще започне участието си директно от втория кръг. Там българинът ще трябва навярно да се изправи срещу напълно непознат съперник, защото не е срещал досега Мюлер, както и немалко сред вероятните квалификанти, а определено французинът изглежда като наглед по-тежката опция, базирайки се на класирането му в световната ранглиста.

При евентуално класиране за третия кръг, то вероятно Григор ще излезе на корта за мач със Стан Вавринка или Адриан Манарино, който е поставен под номер 21 и се намира във формата на живота си. Класиране за осминафиналите пък ще донесе възможност на нашия сънародник да премери сили за пореден път с Даниил Медведев, когото надви при последната им среща, докато Холгер Руне и бившите шампиони Рафаел Надал и Тейлър Фриц са сред възможните съперници за Гришо на четвъртфиналната фаза, а тази половина на схемата бива предвождана от топ поставения Новак Джокович, изглеждащ в ролята на фаворит за достигане до финала в турнира.

Пълния облик на жребия за Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс можете да разгледате тук:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият за Индиън Уелс: Григор Димитров стартира срещу непознат съперник или квалификант Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | индиън уелс | мастърс 1000

Коментари





Следвайте ни в Facebook