Жребият за Купа "Дейвис": България ще търси реванш от Южна Африка на родна земя

от в 17:24 на 31.03.2022
Калоян Соколов

България разбра съперника си в Световна група II за Купа "Дейвис". Жребият не беше особено благосклонен към нашите момчета, защото те отново ще трябва да премерят сили с отбора на Южна Африка. Националите ни се се изправиха срещу същия съперник преди точно три години, когато гостувахме в Кейптаун и допуснахме поражение с 1:4 победи. Сега обаче сблъсъкът ще се поведе на родна земя в периода 16-18 септември, а така представителният ни тим ще има възможност да определи мястото за предстоящите срещи и вероятно изборът ще попадне върху откритите червени кортове на Българския национален тенис център, защото африканците не са особени любители на червената настилка.

Опонентите ни определено разполагат със сериозна класа в състава си, в чиито редици личат имената на Лойд Харис и Равен Клаасен. Харис е класиран под номер 44 в ранглистата на ATP и е побеждавал всеки един измежду Григор Димитров, Димитър Кузманов и Александър Лазаров, но пък е допускал поражение от младия Адриан Андреев. Клаасен пък е най-опитният състезател в селекцията на съперника и може да се похвали с достигането на два финала от Големия Шлем при игрите по двойки.

"Последния път загубихме от тях, така че със сигурност няма да е лесен мач. Познаваме състава на Южна Африка, имат много силни тенисисти. Но пък фактът, че ще сме домакини, доста променя нещата. Още повече че най-вероятно ще играем на клей в България, а там мачът ни беше на хард. Всъщност техните играчи са много по-добри на твърда настилка. Така че смятам, че това ще са основните разлики. Несъмнено труден опонент, но не и непреодолим" - коментира българският капитан Валентин Димов.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за Купа "Дейвис": България ще търси реванш от Южна Африка на родна земя Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | александър лазаров | българия | валентин димов | димитър кузманов | лойд харис | равен клаасен | южна африка

Коментари





Следвайте ни в Facebook