Жребият за пресявките на Sofia Open: Двама българи в игра и завръщането на шампиона

от в 19:03 на 03.11.2023
Калоян Соколов

Броени часове ни делят от началото на Sofia Open. Oсмото издание на ATP 250 надпреварата ще стартира през утрешния ден с мачовете от квалификациите, които ще се проведат в зала "София", а двама български представители ще вземат участие в тях - Янаки Милев и Александър Донски.

19-годишният Милев ще дебютира на ATP надпревара на сингъл и определено заслужава този шанс, имайки предвид, че започна сезона извън топ 1000, а сега се намира под номер 494 в световната ранглиста и вече може да се похвали със завоюването на две титли от сериите "Фючърс".

Александър Донски пък ще замени Адриан Андреев в пресявките на турнира, след като третата ни ракета се отказа доброволно от участие. Донски неизменно играе на Sofia Open от 2018-та година насам и дори преди две години надигра Юрий Родинов (тогавашен номер 144), за да достигне до финалния кръг на квалификациите, а освен това през миналата година достигна до 1/4-финалите на двойки заедно с Александър Лазаров.

За съжаление, то Донски загуби много позиции през последната година в ATP класацията на сингъл, защото се съсредоточи върху изявите си в карето и към момента се намира под номер 939, но през 2022-ра достигна до 525-то място в света.

Жребият за състезанието отреди Милев да се изправи срещу Нерман Фатич, който е типичен клей кортър и определено няма да се чувства комфортно на закритите твърди кортове в зала "София". Босненецът се намира под номер 226 в света и само веднъж в кариерара си е печелил последователни мачове на подобно покритие.

Ако тийнейджърът съумее да постигне успех над Фатич, то за влизане в основната схема ще срещне един измежду Виталий Сачко (световен номер 167) и Алтуг Челикбилек (световен номер 291), които общо си поделят 4 титли в Чаланджър Тура.

Късметът на Донски далеч не беше толкова добър, тъй като му предстои среща с втория поставен - Николас Морено Де Алборан. Американецът е 155-ти в света и достигна до финалните кръгове на пресявките за Ролан Гарос и Уимбълдън, като също така може да се похвали с титла на Чаланджъра в Тайлър, където надви Михаил Кукушкин на финала.

Любопитното е, че Донски днес спечели 1/4-финалния си мач от фючърса в тунизийски град Монастир, но ще трябва да се откаже преждевременно от надпреварата, за да пристигне навреме за квалификационната си среща в София.

Друга интересна подробност е, че миналогодишният шампион Марк-Андреа Хюслер също ще се изявява в пресявките през тази година и предстои да видим дали е способен да постигне ново чудо на българска земя.

Пълен жребий за пресявките на Sofia Open 2023:

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за пресявките на Sofia Open: Двама българи в игра и завръщането на шампиона Калоян Соколов
Теми:  
sofia open | александър донски | бгтенис | Марк-Андреа Хюслер | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook