Жребият за Ролан Гарос: Томова започва срещу 16-ата поставена, която я отстрани миналия сезон

от в 14:30 на 23.05.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова в един момент влезе в серия от 4 поредни поражения, като голяма част от тези мачове бяха напълно по възможностите на първата ни ракета и тя имаше за какво да съжалява. Все пак Вики изглежда е преглътнала разочарованията от скорошните турнири и влезе в топ форма точно преди началото на Ролан Гарос, класирайки се за втория си полуфинал на ниво WTA 250, след като днес в Рабат надигра бившата номер 27 и 2-кратна WTA шампионка - Лаура Зигемунд.

Всичко това ни дава поводи за оптимизъм преди старта на втората "мейджър" надпревара за годината, чийто жребий отреди, че Томова ще премери сили с 16-ата поставена Екатерина Александрова, срещу която има негативен баланс от 1:3 в досегашните им срещи.

Любопитното е, че световната номер 18 надигра българката в първия кръг на надпреварата в Париж през миналия сезон, а през тази година достигна до 1/2-финалите на големия турнир в Маями, където взе скалповете на Ига Швьонтек и Джесика Пегула. От началото на клей сезона обаче Александрова е бледа своя сянка и е спечелила едва един от 6-те си мача на червена настилка, така че изглежда като преодолима съперничка към този момент.

Евентуален успех на нашата сънародничка пък би я изправила в мач с една измежду Тейлър Таунзенд (световна номер 75) и Ксиню Юанг (световна номер 39), срещу която пропусна 10 мачбола в Мадрид. При първо достигна в третия кръг на надпревара от Шлема, то Томова би могла да премери сили с бившата шампионка Барбора Крейчикова, а в тези най-горна осмина, място намери и топ поставената Ига Швьонтек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за Ролан Гарос: Томова започва срещу 16-ата поставена, която я отстрани миналия сезон Калоян Соколов
Теми:  
wta | виктория томова | жребий | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook