Журналистът от L'Equipe защити Джокович: Не свали маската си нито за секунда

от в 19:14 на 12.01.2022
Мирела Николова

В понеделник Новак Джокович спечели заведеното дело срещу Министерството на вътрешните работи на Австралия и така получи възможност да влезе в страната. Въпреки това той може да бъде депортиран по еднолично решение на министъра на имиграцията Алекс Хоук, чиято последна дума се очаква да бъде казана утре. Междувременно, световният номер едно се подготвя усилено за евентуално участие на Аустрелиън Оупън и вече проведе няколко тренировки при закрити врата на Rod Laver Arena.

Заедно с това обаче множество документи по случая продължават да бъдат публикувани в социалните мрежи с всеки изминал ден. Едни от тях породиха редица обвинения към сърбина относно нарушаване на карантината по време на боледуването му от COVID-19 през декември. До този момент това не бе коментирано нито от Новак, нито от приближените му, но днес водачът в ранглистата излезе с официално изявление по казуса в социалните мрежи, където призна, че е направил грешка, давайки интервю пред L'Equipe, въпреки че вече е бил получил позитивния резултат от PCR теста си. Като причина за това свое действие Джокович изтъкна факта, че това интервю е бил отдавнашен ангажимент.

Последва вълна от коментари, насочени срещу световния номер едно, който е обвиняван, че е застрашил здравето на интервюиращия го журналист, но именно служителят на вестника защити Новак днес публично, като разкри как е протекло интервюто:

"За 33 минути Джокович отговори на въпросите ми. Двамата с него спазвахме противоепидемичните мерки и бяхме в безопасност, намирайки се на дистанция от близо един метър и седнали от двете противоположни страни на дълга правоъгълна маса. Помолих го да свали маската си, но той категорично отказа да го направи. През цялото време беше с нея и не я свали нито за миг по време на интервюто, а само за фотосесията". 

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Журналистът от L'Equipe защити Джокович: Не свали маската си нито за секунда Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | казусът джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook