Зиновия Ванева взе титлата от държавния шампионат

от в 14:10 на 06.03.2016
Tennis.bg

Зиновия Ванева спечели титлата на държавното първенство по тенис на закрито в София. В спора за трофея Ванева победи шампионката от 2014 година и номер 2 в схемата Хюлия Велиева с 6:3, 4:6, 6:3.

Срещата започна с моментална размяна на пробиви. Първа подаването на съперничката си взе Велиева, но след това веднага загуби подаването си. Зиновия Ванева поведе с 4:1 и дори имаше шансове за 5:1. В крайна сметка Ванева затвори първия сет с 6:3.

Пробивите продължиха и във втората част. При 1:1 Ванева проби, но след това последва спад в играта й като тя направи три поредни двойни грешки, с които на практика подари гейма на съперничката си.

Хюлия Велиева се възползва от тази загуба на концентрация и започна да играе по-уверено, повеждайки с 5:2. В крайна сметка след още няколко пробива Велиева спечели с 6:4 и изравни резултата.

Първите три гейма в третия сет бяха спечелени от сервиращите. След това Ванева поведе с 4:3, след което спечели още два гейма и приключи двубоя. Шампионката и финалистката бяха наградени Мариана Печеян, член на УС на БФТенис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зиновия Ванева взе титлата от държавния шампионат Tennis.bg
Теми:  
зиновия ванева | тенис | хюлия велиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook