Зловеща контузия прекрати участието на Гаел Монфис в Монреал (видео)

от в 07:42 на 12.08.2022
Калоян Соколов

Гаел Монфис отсъстваше през последните 3 месеца от кортовете и Мастърс надпреварата в Монреал отбелязваше неговата обратна поява в ATP Тура. Французинът показа, че няма нужда от особено много време, за да заиграе най-добрия си тенис и откри участието си с отлични победи над Педро Мартинес и Максим Креси. Световният номер 20 дори беше в отлична позиция да продължи към четвъртфиналите на състезанието, защото тази нощ трябваше да се изправи срещу квалификанта Джак Дрейпър и на пръв поглед беше сериозен фаворит за спечелването на мача.

Предварителните очаквания обаче не се сбъднаха, защото 20-годишният британец нагледно демонстрира своите качества, които го отведоха до успех над Стефанос Циципас в миналия кръг и в един момент спечели цели осем поредни точки. Монфис пък стоеше прекалено пасивен на корта и закономерно беше пробит на два пъти, като по този начин първата част отиде в актива на младока. 

Отговорът на ветерана беше незабавен и той се откъсна с 2:0 гейма за начало на втория сет, но точно тогава последва най-неприятното възможно развитие на срещата, защото "Ла Монф" контузи сериозно своя глезен при опита си да достигне една топка, впоследствие започна да куца и накрая се свлече на земята. Неговият съперник веднага му помогна да се изправи и парижанина беше поставен да седне в стол, но болката му беше ясно изписана по неговото лице и можехме да видим сълзите в очите му.

Последва медицинско прекъсване, в което проблемната зона беше щателно облепена и двубоя продължи, само че едва една точка беше достатъчна на Гаел да разбере, че няма как да се съревновава в това си състояние и бившият номер 6 се отказа при резултат от 6:2 0:2 в полза на Дрейпър, а притеснително е, че французинът веднага се оттегли и от Мастърса в Синсинати.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зловеща контузия прекрати участието на Гаел Монфис в Монреал (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | гаел монфис | джак дрейпър | любопитно | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook