Зрелището продължава: Кирьос и Кокинакис са на крачка от финала на АО!

от в 09:25 на 25.01.2022
Владислав Риждов

Фурорът на Ник Кирьос и Танаси Кокинакис в надпреварата на двойки в Мелбърн продължава. След като австралийското дуо достигна до 1/4-финалите, отстранявайки две от поставените двойки, включително и световните номер едно, днес те се класираха за полуфиналите, надделявайки над №6 Тим Пюц и Майкъл Винъс след 7:5 3:6 6:3.

Първият сет се разви равностойно, а обичайното шоу от страна на домакинските любимци отново бе в сила. Двата тандема се движеха гейм за гейм и особена интрига в подаванията нямаше, преди да се стигне до края на частта. Сервирайки при 5:5, шестите в схемата не издържаха на напрежението и Тим Пюц се пропука от линията за начален удар, преди в ответния гейм Кирьос и Кокинакис да поведат в отделните части.

В началото на втория сет последва подем от страна на Пюц и Винъс и те на бърза ръка се отскубнаха с 3:0. Кирьос и Кокинакис задържаха подаванията си и в края дори имаха три възможности да си върнат брейка пасив, но опитните им съперници издържаха под непрестанните скандирания на публиката и изравниха резултата.

Решителният сет започна по мечтан начин за любимците на публиката. След като двете двойки спечелиха откриващите си геймове, дойде редът на Кокинакис и Кирьос да нанесат своя удар, пробивайки Тим Пюц на нула. Агресивната игра от страна на австралийците водеше до постоянни грешки от техните съперници и така резултатът стана 4:1 за местните момчета. Поставените под номер 6 запазиха до известна степен интригата, като успяваха да печелят подаванията си, но изненада не се стигна и участващите с "уайлд кард" от организаторите подпечатаха билетите си за полуфинала, където ги очаква нова топ поставена двойка в лицето на Марсел Гранойерс и Орацио Себайос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зрелището продължава: Кирьос и Кокинакис са на крачка от финала на АО! Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | майкъл винъс | Ник Кирьос | обзор | открито първенство на австралия | полуфинал | танаси кокинакис | тим пюц

Коментари





Следвайте ни в Facebook