Зверев: Алкарас бива лансиран и затова съм сигурен, че мачът ни ще бъде във вечерна сесия

от в 12:34 на 30.05.2022
Мирела Николова

 

Александър Зверев се класира за четвъртфиналната фаза на Откритото първенство на Франция за втора поредна година, след като през вчерашния ден сломи съпротивата на световния №131 Бернабе Сапата Мирайес в четири сета и си уреди сблъсък за място на полуфиналите срещу Карлос Алкарас. Двамата се изправиха един срещу друг на финала на Мастърса в Мадрид, когато германецът бе оставен без никакви шансове за успех и впоследствие изтъкна като причина за слабото си представяне изготвянето на програмата, което по думите му е било с цел облагодетелстване на тийнейджъра. 

На вчерашната си пресконференция в Париж световният №3 отново изрази съмнения, че организаторите на Ролан Гарос ще направят всичко възможно, за да дадат предимство на Алкарас, поставяйки предстоящия им четвъртфинал във вечерната сесия.

„Нямам нищо против вечерните сесии, когато е 30 градуса през деня. Когато обаче е 14 градуса като днес, то през нощта ще бъде едва 8 или 9, което ме поставя в трудна ситуация. Сервисът ми ще бъде още по-бавен, форхендът ми също, така че няма да ми е лесно да играя в 21:30 през нощта без слънчева светлина и на температури от 8 градуса.

Почти съм сигурен, че двубоят ми срещу Алкарас ще бъде част именно от вечерната сесия, защото това ще е в негов плюс. Разбирам, че той е новото лице на тениса, но трябва да има баланс. Очевидно е в каква посока вървят нещата и кой играч бива лансиран."

Източник: Firstsportz


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Алкарас бива лансиран и затова съм сигурен, че мачът ни ще бъде във вечерна сесия Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | карлос алкарас | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook