Зверев беше сериозно тестван от шампиона в Ещорил, но не допусна изненада

от в 14:01 на 11.05.2022
Калоян Соколов

Александър Зверев не можеше да се похвали с особено позитивно начало на новия сезон и допусна редица изненадващи загуби, само че през миналата седмица нещата претърпяха приятен обрат за германеца и той се класира за финала на надпреварата в Мадрид. Световния номер три обаче трябваше да открие участието си на Мастърса в Рим с изключително труден двубой, защото му предстоеше да се изправи срещу аржентинеца Себастиан Баез, който се намираше в серия от осем поредни победи и можеше да се похвали с най-голям брой спечелени мачове на клей през сезона в ATP Тура. 21-годишният състезател наскоро триумфира с титлата в Ещорил и днес също нагледно демонстрира безспорния си потенциал, само че бившият шампион н допусна изненада и се наложи с крайното 7:6(6) 6:3, за да си осигури осминафинален двубой с някой измежду Алекс Де Минор и Томи Пол.

Двубоят започна много неочаквано, защото 170-сантиметровият състезател зададе невиждани от него стандарти на начален удар и фаворитът загуби първите 20 точки, в които посрещаше. Зверев също държеше под контрол нещата на собствено подаване, но далеч не беше толкова убедителен и младокът печелеше по-голяма част от дългите разигравания.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Саша с лекота достигна до три поредни сетбола, ала Баез не се поколеба да действа смело в последвалите минути и имахме равенство при 6:6. Последва впечатляващ бекхенд уинър от ракетата на германеца, а впоследствие вторият поставен пласира поредния си ас и поведе в отделните сетове.

Южноамериканецът не намали интензитета на действията си през втората част и продължихме да ставаме свидетели на висококачествена бика. Все пак Зверев усети колебанията на аржентинеца в седмия гейм и се сдоби с цели три възможности за пробив, като реализира още първата чрез фамозно стоп воле. Оттам насетне нямаше проблеми за световния номер три да сложи точка на спора и така той затвърди впечатлението, че започва да се завръща към оптималната си кондиция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев беше сериозно тестван от шампиона в Ещорил, но не допусна изненада Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | рим | себастиан баез

Коментари





Следвайте ни в Facebook