Зверев елиминира екзекутора на двама топ 10 играчи и ще спори за място на финала в Маями!

от в 20:55 на 28.03.2024
Елеонора Александрова

Александър Зверев продължава се утвърждава като един от големите фаворити в Маями, без да е загубил сет в хода на кампанията си. Днес той срещна, Фабиан Марожан, като прекъсна серията му от победи над представители на топ 10, надвивайки го със 6:3, 7:5. Така германецът ще бъде опонентът на Григор Димитров на полуфиналите, при евентуална победа над Карлос Алкарас.

Още в самото начало световният номер 5 наложи агресия и постоянство, като в третия гейм имаше три брейкпойнта пред себе си. Въпреки упорството на унгареца при следващите точки от подаването, Саша съумя да запази преднината си и реализира пробив. Макар и да бе в ролята на изоставащ в резултата, световният номер 57 не бе готов да се предаде лесно, и при 3:2 той имаше възможността да изравни резултата. Този момент се оказа важен за развитието на сета, тъй като и в този момент бившият номер 2 успешно запази преднината си и в следващите минути наложи доминацията си над аутсайдера, повеждайки с 6:3.

Зверев наложи силното си темпо и в началото на втория сет. Още в първото подаване от началния удар на тенисиста от Будапеща, бившият "мейджър" финалист бе готов да си осигури преднина. Точно тогава качеството на игра на Марожан се вдигна и не позволи на знаменития си опонент да контролира втората половина. Следващите геймове бяха истинска игра на нерви между двамата, като и двамата поддържаха стабилна сервис игра. При 6:5 обаче Зверев показа класата си над по-ниско ранкирания си опонент и спечели и втория сет със 7:5.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев елиминира екзекутора на двама топ 10 играчи и ще спори за място на финала в Маями! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | маями | обзор | фабиан марожан

Коментари





Следвайте ни в Facebook