Зверев: Надявах се да победя веднъж Алкарас, докато не е започнал да ни громи наред

от в 09:21 на 01.06.2022
Калоян Соколов

Александър Зверев е от вече пет сезона в световния тенис елит и е печелил множество значими състезания, ала винаги е имал проблеми с представянето си на "мейджър" турнирите. Саша все още няма спечелена титла на това ниво, а до вчера дори не беше побеждавал представител на топ 10 в подобен вид надпревара. Всичко това обаче е вече в историята, защото 25-годишният тенисист взе реванш за поражението си от финала в Мадрид, надигравайки тийнейджърската сензация Карлос Алкарас. По този начин германецът запази живи мечтите си да вдигне над главата си Купата на мускетарите в края на седмицата и да се превърне в новия лидер в класацията на ATP, а ето какво сподели олимпийският шампион след страхотния си успех:

"Знаех, че трябва да покажа най-добрия си тенис от самото начало на мача и съм много щастлив, че действително го сторих. На мрежата му казах, че тепърва ще спечели много пъти този турнир. Надявах се да мога да го победя веднъж, докато все още не е достигнал етапа от развитието си, в който ще разгромява всички ни наред. Алкарас дори сега е почти невъзможен за побеждаване, така че беше много важно да затворя мача в четири сета, защото неговото самочувствие постоянно нарастваше и щеше да ми бъде трудно да остана в двубоя. Карлос е най-добрият играч на клей в момента и днес отново показа високо ниво на тенис. Опитах се да остана спокоен и да не влагам прекалено много емоции, за да спестя ценна енергия.

Трябваше сам да спечеля срещата и съм много щастлив, че победих подобен съперник в Големия шлем. Това показва, че мога да играя наистина добре, което сякаш хората понякога забравят. Вече не съм 20-годишен младок и е дошло времето, в което искам и трябва да печеля подобни сблъсъци. Истината е, че все още Джокович и Надал са най-добрите в света, само че новото поколение става все по-силно, но аз, Циципас и Медведев също печелим големи турнири и сме сред претендентите за значимите трофеи.

Сега ми предстои да се изправя срещу един измежду световния номер едно и 13-кратния шампион, така че няма да става по-лесно" - завърши бившият финалист от US Open.

Източник: Tennis 365

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Надявах се да победя веднъж Алкарас, докато не е започнал да ни громи наред Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | интервюта | карлос алкарас | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook