Зверев надви Беретини и завърши перфектната си седмица с четвърти Мастърс трофей!

от в 21:56 на 09.05.2021
Калоян Соколов

Александър Зверев показа изключително впечатляващ тенис в хода на надпреварата в Мадрид и финалната битка също не направи изключение. В нея световният номер 6 потегли неубедително, само че не се поддаде на напрежението и се наложи с крайното 6:7(10) 6:4 6:3, завоювайки втори трофей в испанската столица!

Началните минути бяха много равностойни, като Беретини играеше на границата на риска и търсеше уинърите постоянно чрез своя форхенд. Зверев обаче показваше завидна устойчивост в дефанзивен план и поддържаше равенството в двубоя. Италианецът продължи да държи инициативата, а това му се отплати, защото той изчака спад в нивото на опонента си и пръв достигна до пробив. Тази преднина в актива на световния номер 10 не просъществува дълго, тъй като Саша изведнъж сведе грешките си до минимум и възвърна паритета при 4:4.

Оттам насетне състезателите сервираха почти безупречно, което логично доведе до тайбрек, където Беретини имаше сериозно преимущество и поведе с 5:1 точки. Обратите не спряха дотук и драмата беше пълна до 8:8, когато германецът изпълни втори начален удар с 228 километра в час, а този риск се оказа непремерен и последвала двойна грешка, поднесла сета в актива на римлянина.

Играта продължи да бъде много равностойно във втората част, като тенисистите обикновено решаваха нещата още с първия удар след сервиса. Качеството на ретурите на Зверев обаче бе една идея по-високо и той изчака пропукването на италианеца, за да пробие в деветия гейм. Поставеният под номер 5 пък не показа никакви колебания след почивката и така всичко щеше да се реши в третия сет.

В него първите възможности се откриха пред Беретини, но германецът демонстрира здрави нерви и не позволи да допусне изоставане. Този момент вдъхна сериозно доза самочувствие у Зверев, който осъществи брейк и докрая на сблъсъка безпроблемно задържаше преднината си, триумфирайки със своята четвърта Мастърс титла!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев надви Беретини и завърши перфектната си седмица с четвърти Мастърс трофей! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | мадрид | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook