Зверев не впечатли, но запази интригата в срещата между Германия и Великобритания

от в 12:03 на 02.01.2022
Диана Андреева

Началото на сезона не е винаги успешно дори и за най-добрите тенисисти в Тура. Даниил Медведев не откри кампанията си през 2022-ра година с успех, а труден бе и стартът за Александър Зверев, но германецът все пак не допусна изненада и запази интригата в сблъсъка между Великобритания и Германия, чийто победител ще бъде определен на двойки, защото в първия мач за деня Ян-Ленард Щруф извоюва едва три гейма срещу световният номер 25 Дан Еванс.

Мачът на световния номер три Зверев бе повече от важен, а началото на представянето му в срещата със сигурност не вдъхна голямо доверие в почитателите му. Неговият противник - Камерън Нори, също не показваше очакваното високо ниво, но в първия сет пръв достигна до сетбол при резултат 5:4. Все пак в хода на частта до пробив така и не се стигна и крайният победител бе решен в тайбрек. В дългия гейм Саша не допусна дори за момент инициативата да попадне в ръцете на британеца и успя да се наложи със 7:3.

Във втория сет ситуацията на корта бе коренно различн. Зверев показваше един друг тенис, който бе лишен от непредизвикани неточности и колебливи отигрвания. Германецът затрудняваше своя противник почти във всяка една точка и точно това беше причината той да спечели едва един гейм в хода на частта, а с това да отстъпи и мача на сметката на своя противник - 7:6(2) 6:1.

Мачът при каретата ще определи коя от двете държави ще добави към актива си точки за победа през днешния ден. Един срещу друг щяха са се изправят специалистите на двойки Кевин Кравиец/Тим Пуец и Джоу Соусбъри/Джейми Мъри, но предвид ключовото значение на двубоя в игра ще видим Кевин Кравиец/Александър Зверев за Германия и Дан Еванс/Джейми Мъри за Великобритания.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев не впечатли, но запази интригата в срещата между Германия и Великобритания Диана Андреева
Теми:  
atp cup | александър зверев | великобритания | Германия | дан еванс | камерън нори | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook