Зверев: Нивото беше абсурдно високо; убихме се един друг физически през първите 2 сета

от в 12:14 на 03.09.2023
Калоян Соколов

Александър Зверев доказа, че вече е намерил най-добрия си тенис и надигра Григор Димитров в страхотна 4-сетова битка, която можеше да задоволи претенциите и на най-взискателния тенис фен. За съжаление, то първата ни ракета не беше в най-доброто си физическо състояние от третия сет нататък, което позволи на Зверев да затвори двубоя в своя полза, а ето какво сподели олимпийският шампион от Токио в последвалите си медийни изяви:

За развитието на мача:

- Ако трябва да бъда честен, то първите два сета бяха на абсурдно високо ниво и от двама ни. Вероятно два от най-силните ми сетове досега през сезона. Мисля, че играх почти перфектно в тях и въпреки това спечелих само единия, а спокойно можеше да не спечеля и нито един. Няма какво да кажа повече. Беше брилянтен мач. Мисля, че  се убихме един друг физически в тези два сета и може би затова той имаше своите проблеми след това, но наистина нивото беше много високо.

Истината е, че имах малко късмет в края на втория сет. Той направи някои невероятни минаващи удари. След това, то Григор очевидно се измори или нарани, но го поздравявам, защото към онзи момент бяхме играли почти 3 часа на изключително високо равнище.

За това какво е нужно да се подготвиш и да спечелиш подобна битка:

- Всичко е в главата ти. Всички сме силни физически, тренираме по 6-7 часа на ден и обикновено нещата опират до това кой е по-силен физически. Именно затова Новак Джокович и Рафаел Надал доминират през последните 20 години и се опитват да се уча от тях.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зверев: Нивото беше абсурдно високо; убихме се един друг физически през първите 2 сета Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | александър зверев | григор димитров | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook