Зверев откри участието си в Париж след обрат от 0:2 сета

от в 22:08 на 30.05.2021
Петър Колев

Александър Зверев преодоля първия кръг на втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос след победа в пет сета, осъществявайки обрат от 0:2, срещу световния №152 Оскар Оте. Това бе първа среща между двамата тенисисти, като 27-годишният германец се бе класирал за основната схема след три последователни двусетови успеха в квалификациите. В следващия кръг на надпреварата Зверев ще се изправи срещу победителя от срещата между Роман Сафиулин и Карлос Табернер.

Мачът започна равностойно, като и двамата състезатели не изпитваха особени затруднения на сервис. Първата опасност се появи пред намиращия се под №152 германец, който беше изправен пред две възможности да бъде пробит в петия гейм на срещата. Въпреки това той показа хладнокръвие, като съумя да измъкне подаването си и да бъде нападателен в следващия гейм, успявайки да се възползва от колебливия сервис на шестия в схемата и осъществявайки първия пробив за мача. Макар че успя да направи моментален рибрейк, Зверев се пропука още веднъж, предавайки подаването си за 3:5. Квалификантът реализира третия си сет пойнт, за да поведе в отделните части с 6:3.

Шампионът от Мастърса в Мадрид отново започна да открива ритъма си от сервис в началото на втората част, но Оте не му оставяше възможност да бъде конкурентен от ретур. Световният №152 отново атакува в седмия гейм на сета, като съумя да пласира няколко висококачествени ретура и възползвайки се от двойните грешки на съперника, реализира пробив за 4:3. Зверев достигна до шанс за моментален рибрейк, но не го осъществи и дори впоследствие инкасира още един пробив, с който вече се намираше в доста сложна ситуация - 3:6 3:6.

Третият сет представи един тотално различен Александър Зверев на корта. Той успяваше да използва пълния потенциал на мощните си сервис и форхенд. Шестият в света стана по-агресивен и успяваше да си създава повече възможности от ретур. Подобрението в играта на Зверев, съчетано с колебанията от сервис на Оте, позволи на младока да осъществи два последователни пробива, повеждайки с 4:1. До края на частта изненади нямаше и така Саша намали разликата в сетовете след 6:2.

Зверев продължи да бъде нападателен от ретур, като достигаше до точки за пробив във всяко едно от подаванията на своя опонент. Оте ставаше все по-малко конкурентен в по-дългите разигравания от дъното на корта. Световният №6 осъществи четвъртия си брейкбол за сета и след това безпроблемно затвърди за 4:2. Играта на 27-годишния германец претърпя пълен разпад - той инкасира пореден пробив и не успя да се противопостави на мощния начален удар на противника. По този начин Зверев затвори и четвъртата част с резултат 6:2, довеждайки мача до пети решителен сет.

В него, с още по-голяма сила от предишните два, интрига нямаше. Младият представител на Германия наложи своята пълна доминация в срещата, контролирайки темпото на разиграванията, сервирайки на високо ниво и посрещайки изключително убедително. Оте дори не достигна до възможност да спечели който и да е от геймовете в петия сет. Така след близо 3 часа игра на корта Зверев затвори мача за крайното 3:6 3:6 6:2 6:2 6:0.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев откри участието си в Париж след обрат от 0:2 сета Петър Колев
Теми:  
александър зверев | зверев | оскар оте | оте | париж | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook