Зверев по казуса ,,Джокович": Никога няма да кажа лоша дума за Новак!

от в 12:36 на 08.01.2022
Мартин Петков

Участниците в тазгодишния Аустрелиън Оупън са задължени да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, освен в случай, че предоставят медицински документ, позволяващ им да бъдат изключение от изискването. Новак Джокович обяви с публикация в социалните мрежи, че е получил нужното позволение и е готов да пътува до Австралия. При пристигането си в островната държава обаче, световният номер 1 бе задържан на летището в Мелбърн за повече от седем часа, а в четвъртък сутринта стана ясно, че  австралийските гранични сили са отказали визата му. Моментално адвокатите на Новак обжалваха депортацията на 20-кратния шампион от Шлема, а окончателната присъда по въпроса предстои да бъде обявена в понеделник.

По време на пресконференцията си след загубата от Феликс Оже-Алиасим на ATP Cup в четвъртък, Александър Зверев сподели своите виждания по ситуацията с Новак Джокович. Първата ракета на Германия вярва, че ще бъде добре за спорта, ако Ноле играе в Мелбърн, но в същото време разбира, че правилата са, за да се спазват. Златният медалист от Токио се закле, че никога не би казал нещо негативно за Новак, като в същото време твърдеше, че не знае достатъчно подробности около ситуацията, за да защити сърбина.

,,Това е турнир от Големия Шлем, който Новак е печелил девет пъти. Би било добре за тениса, ако той беше тук, но правилата са си правила. Никога няма да кажа лоша дума по негов адрес в живота си, но същевременно не знам достатъчно детайли, за да мога да го защитя.", заяви Зверев по време на пресконференцията.

Междувременно загубата на Саша в четвъртък означава, че той няма да вземе участие в други подготвителни мачове преди началото на Аустрелиън Оупън, където достигна четвъртфинал в миналогодишното издание на турнира, но преклони глава пред бъдещия шампион Новак Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев по казуса ,,Джокович": Никога няма да кажа лоша дума за Новак! Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | Аустрелиън Оупън | новак джокович | пресконференция

Коментари





Следвайте ни в Facebook