Зверев показа увереност и измъкна победата от Бедене

от в 05:23 на 01.09.2019
В
Александър Зверев срещна трудности срещу Аляж Бедене, ала все пак след 6:7(4) 7:6(4) 6:3 7:6(3) успя да лиши словенеца от място във втората седмица на US Open 2019.



Зверев започна вихрено с ранен пробив и преднина от 3:0, като изглеждаше, че всички предпоставки за лесна трисетова победа за фаворита в двубоя са налице. Бедене обаче побърза да опровергае това мнение, заигравайки значително по-солидно. Макар че и следващите подавания на словенеца биваха постоянно подлагани на изпитание, Аляж удържаше, за да може в крайна сметка да реализира рибрейк, при това на нула, когато шестият поставен сервираше за спечелване на сета. Този своеобразен обрат даде психическо преимущество на Бедене в последвалия дълъг гейм, в който Зверев се представи далеч под стандартите си, допускайки да загуби откриващата част.



Във втория сет, с изключение на гейма, в който Зверев спаси подаването си от 0:30, възможностите за пробив липсваха. Така се стигна до нов тайбрек, който този път бе изигран далеч по-спокойно от Саша. Германецът се сдоби с аванс от двоен минипробив, оказал се напълно достатъчен, за да изравни в отделните части.

В началото на третата част Зверев спечели редица ключови геймове, за да поведе отново с ранен пробив, подобно на първия сет. Този път обаче немецът демонстрира, че си е научил урока, и не допусна изненади, повеждайки с 2:1 сета, а той вече постепенно започваше да изглежда все по-спокоен и уверен.

https://twitter.com/usopen/status/1167907448713183232?s=19

По този начин се стигна до четвърти сет, където двамата си размениха по пробив, преди да се стигне до общо трети тайбрек в рамките на двубоя, а в него германецът бе по-солидният от двамата и спокойно затвори срещата, спомогнат от ранен аванс от минипробив, като така за първи път Зверев се класира за втората седмица на надпреварата в Ню Йорк.

Негов опонент на 1/8-финалната фаза ще бъде нисичкият аржентинец Диего Шварцман, който след 6:4 6:1 6:3 победи Тенис Сандгрен за малко под два часа на корта. Зверев и Шварцман са се срещали два пъти и имат баланс от 1:1 победи, като Саша е спечелил именно на твърда настилка, побеждавайки  аржентинеца на турнира в Париж, зала Берси, през есента на изминалата година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев показа увереност и измъкна победата от Бедене В

Коментари





Следвайте ни в Facebook