Зверев преди мача с Григор: Това е най-трудната година в живота ми; не играя за пари и слава

от в 10:02 на 05.06.2023
Калоян Соколов

 Александър Зверев изглеждаше по-близо от всякога до това да завоюва дебютната си титла от Големия шлем по време на миналогодишния Ролан Гарос, но претърпя ужасяваща травма в полуфиналния си двубой срещу Рафаел Надал, след като скъса и 3-те странични връзки на десния си глезен. Това извади бившия номер две за над половин година от кортовете, а той изглеждаше като бледа своя сянка при завръщането си в Тура и допусна множество ранни поражения в турнирите. Сега обаче Саша изглежда отново на правилния път и се класира с много убедителна игра за 1/8-финалите в Париж, където ще премери сили с нашия Григор Димитров, а ето какво сподели олимпийският шампион от Токио на последната си пресконференция:

"Това е най-трудната година в живота ми. В момента не играя тенис за пари или за слава, а заради любовта ми към това да се състезавам. Много ми беше трудно да съм далеч от всичко това и съм изключително щастлив, че съм обратно в Тура. Ще бъде една страхотна втора седмица на Ролан Гарос. 

Тук съм, за да играя тенис, но няма да ви лъжа, че не са изплували спомени от миналата година, когато стъпих отново на "Филип Шатрие". Беше наистина емоционален момент. Страхотно е отново да бъда в четвъртия кръг на турнир от Големия шлем. Това наистина е сериозно постижение за мен, имайки предвид обстоятелствата. Пристигнах в Париж, за да играя срещу най-добрите тенисисти на планетата и в мача с Тиафо видях как отново мога да ги побеждавам" - сподели германецът.

Източник: Tennis Majors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев преди мача с Григор: Това е най-трудната година в живота ми; не играя за пари и слава Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | григор димитров | интервюта | рола гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook