Зверев: Приспособих се по-добре към условията спрямо Григор; винаги е опасно срещу него

от в 11:04 на 16.08.2023
Калоян Соколов

Двубоят между Александър Зверев и Григор Димитров се очакваше с огромен интерес, тъй като все пак ставаше въпрос за двама бивши шампиони на турнира в Синсинати, но на корта не видяхме никаква битка и германецът се наложи с разгромното 6:2 6:2. Впоследствие бившият номер две говори за развитието на срещата и посочи причините за изразителната си победа:

"Мисля, че се приспособих малко по-добре към условията и бях малко по-търпелив от него, но винаги е много опасно, когато срещаш Григор, а това важи особено за мачовете в ранните кръгове. Той е човек, който удря топката много здраво, изключително агресивен играч и трябва да си концентриран през цялото време. Аз съумях да го сторя от първата до последната точка, така че съм много щастлив с представянето си.

Търпението е едно на ръка, но тук е много ветровито и повечето играчи имат проблеми със сервиса си. Точно поради тази причина, то трябва да се опиташ да се задържиш във всеки един гейм на ретур. Това важи особено в мачове с тенисисти като Григор, защото той е способен да сервира с над 210 километра в час и знаеш, че ще има геймове, в които няма да имаш особено много шансове и просто трябва да се фокусираш върху собствената си игра, докато дочакаш възможност. Това е ключовото" - сподели Зверев пред сайта на ATP.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Приспособих се по-добре към условията спрямо Григор; винаги е опасно срещу него Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | гругир димитров | интервюта | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook