Зверев след епиката със Синер: Завърнах се и съм готов да се боря до последно с Алкарас

от в 14:32 на 05.09.2023
Калоян Соколов

Александър Зверев дълго време не можеше да намери нивото, което през миналия сезон го изведе до второто място в световната ранглиста, но в момента германецът изглежда напълно преодолял ужасяващата контузия от миналогодишния Ролан Гарос и показва най-добрия си тенис от началото на US Open.

Златният медалист от Токио се въвлече в същински тенис трилър срещу Яник Синер, като в крайна сметка се наложи след 4 часа и 41 минути здрава битка на корта. Така бившият финалист ще се изправи срещу световния номер едно Карлос Алкарас в спор за място в полуфиналите, а изглежда Саша е готов за тежката задача да премери сили със защитаващия шампион и вярва в собствените си възможности:

Това е най-дългият ми мач някога на US Open, така ли? Значи бихме могли да кажем, че се завърнах. Живея за точно такива мачове. Това обичам да правя най-много. Щеше да е хубаво, ако бях приключил нещата малко по-рано, но точно това ми липсваше, докато отсъствах. Да играеш в 1:30 часа през нощта на препълнения "Артър Аш"... Трудно може да бъде по-хубаво от това. Бих казал, че този момент е един от най-добрите в цялата ми кариера досега.

Не знам как успях да спечеля, защото смятах, че съм приключил в четвъртия сет. Нямах абсолютно никакви сили, а той изглежда по-свеж, въпреки че в един момент крампираше. Със сигурност нямаше да успея да се справя без енергията от трибуните.

Нямам търпение за следващото предизвикателство. Тук съм, за да играя. Това наистина обичам да правя. Не знам какво ще се случи, но както винаги, то ще се боря до последната топка. На първо време ще трябва да се възстановя след тази тежка физическа битка, но ще съм готов за Алкарас - сподели Зверев в интервюто си на корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зверев след епиката със Синер: Завърнах се и съм готов да се боря до последно с Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | александър зверев | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook