Зверев след финала: Работата на ATP бе позор; Два дни си лягах след 4 сутринта

от в 09:10 на 09.05.2022
Калоян Соколов

Александър Зверев определено може да бъде доволен от представянето си на Мастърса в Мадрид, където извървя целия път до финала, но там Карлос Алкарас се оказа твърде добър за него и Саша не можа да защити трофея си от миналия сезон. Световния номер 3 пък не спести комплиментите си по адрес на тийнейджъра, само че не пропусна и да отправи критики към ATP за изготвянето на програмата през цялата седмица, посочвайки това за една от главните причини, които са му попречили да покаже най-добрия си тенис в решителния сблъсък за определянето на шампиона. 

"Няма никакво съмнение, че Карлос играе невероятен тенис и заслужаваше да спечели титлата. Същевременно няма как да не отбележа, че работата на ATP беше пълен позор през тази седмица. Програмата се изготвяше по такъв начин, заради който онзи ден си легнах в 4 сутринта, а вчера даже беше още по-зле и можех да заспя чак около 5:20. Знаете, че ако обикновен човек си легне в подобни часове за два поредни дни, то ще бъде трудно дори да се събуди за него. Така че за мен беше наистина трудно да изляза на корта за финал от сериите "Мастърс", имайки предвид тези обстоятелства и то срещу Карлос Алкарас, от когото по мнение няма по-добър играч в момента.

Истината е, че сега съм малко ядосан, защото нямах никаква координация на корта. Не искам да отнемам нищо от Алкарас и вероятно пак щях да загубя, ако бях напълно свеж, но определено щях да се представя далеч по-добре. На всички ни се е случвало да стоим до късно, след като сме отишли на някой купон, само че на следващия ден се чувстваш като мъртвец, а аз трябваше да играя два поредни мача в подобна ситуация.

Отново ще повторя, че не желая да омаловажавам успеха на Карлитос. Той е най-добрият. Чувствам обаче тъга по отношение на самия финал, тъй като можеше да се получи страхотен двубой, ала не получих възможност да се съревновавам в равни условия и наистина да бъда себе си. Този случай не е прецедент в спорта ни и през тази година веднъж в Акапулко ми се наложи да стоя буден до 8:30 сутринта. Подобни ситуации се случват сравнително често и определено съм уморен от допускането на подобно нещо" - завърши гневно Зверев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев след финала: Работата на ATP бе позор; Два дни си лягах след 4 сутринта Калоян Соколов
Теми:  
atp | mutua madird open | александър зверев | интервюта | карлос алкарас | любопитно | мадрид | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook