Зверев: В момента Алкарас и Джокович са на различно ниво от нас и трябва да наваксваме

от в 13:24 на 07.09.2023
Калоян Соколов

Александър Зверев обяви гласно, че се е завърнал сред най-добрите, след като надви Яник Синер в 5-сетов спектакъл на US Open, но явно изявлението му не достигнало до ушите на Карлос Алкарас, който не му остави никакви шансове през днешния ден и го елиминира на четвъртфиналната фаза. Оказва се, че бившият финалист обаче не се е чувствал на 100 процента и е имал своите причини, поради които не се е представил на обичайното си равнище, а ето какво още сподели германецът на последната си пресконференция:

За оспорваното начало и дали е чувствал, че има своите шансове:

- Съгласен съм, че бях в мача по време на първия сет, когато можех да осъществя пробив и да го спечеля. Впоследствие усетих болка в сухожилието и не можех вече да сервирам, както обикновено. Скоростта на първия ми начален удар спадна драстично. Не можех да разчитам на своето най-голямо оръжие в следващите два сета. Днес имах нужда от силен ден на сервис, защото иначе нещата ставаха много сложни. Трудно е да се състезаваш при тези обстоятелства.

За контузията и дали е имал физически проблеми още преди мача:

- Не усещах нищо преди началото на двубоя. Просто се появи в един момент. Имах леки трудности да се движа, но най- лошото беше това, че не можех да сервирам на обичайното си ниво, което направи невъзможна задачата да се състезавам наравно с Карлос.

За това колко му е отнела битката със Синер:

- Всичко. И двамата нямахме никакви сили след това. Възстанових се много добре, имайки предвид как завършихме срещата след 1:30 часа през нощта, но не беше достатъчно, за да бъде равностоен днес.

За играта на Алкарас и предизвикателството да се изправиш срещи него:

Играх с Новак в Синсинати, а тук с Карлос. Мисля, че в момента силите са им много изравнени. Има неща, които Джокович прави по-добре, има и неща, които Алкарас прави по-добре. В момента те са на различно ниво от останалите и ние трябва да наваксваме. Това е истината.

За това дали според него Алкарас вдига равнището си на най-важните точки:

- Само веднъж бяхме в разиграване при възможностите ми за пробив и пропуснах бекхенд по правата, като може би не трябваше да опитвам подобен удар, защото печелех повечето дълги точки. Не мога да отговаря на въпроса, защото имаше твърде малко ключови моменти в сблъсъка. Той се справи добре, а аз взех някои грешни решения, но усещах, че въпреки загубата на първия сет, то ще се получи интересен мач, защото двамата играехме добър тенис. Тогава обаче усетих нещо нередно и нямаше какво да направя срещу подобен съперник, въпреки че не се предадох.

За физическите проблеми и защо не е извикал лекар или физиотерапевт на корта:

- Не, мразя да викам физиотерапевти и лекари. Смятам, че много играчи го правят, за да прекъснат ритъма на своя опонент. Просто не ми харесва. Какво се очаква да направи този човек, ако имам разкъсан мускул? Няма да го излекува за три минути, нали така? Подобна помощ е добра за смяна на някой бинт, но не и за нещо повече. След мача ми беше казано, че може да имам малко разкъсване, но не искам да се оправдавам с това, тъй като все още не съм сигурен. Както казах, то подобня помощ няма да ми е от особена полза и не съм играч, който харесва и използва подоби методи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: В момента Алкарас и Джокович са на различно ниво от нас и трябва да наваксваме Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | александър зверев | интервюта | карлос алкарас | новак джокович | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook