Зверев за Григор: Щом побеждава Мъри с 3:0, то очевидно играе добре; този път ще е различно

от в 10:52 на 01.09.2023
Калоян Соколов

Александър Зверев е следващият съперник на Григор Димитров на тазгодишния US Open. Олимпийският златен медалист от Токио постоянно подобрява играта си през последните седмици и вече изглежда много по-близо до формата, която миналата година го изведе до втората позиция в световната ранглиста.

Зверев има пълното право да се чувства много уверен преди срещата си с първата ни ракета, тъй като го победи убедително на два пъти от началото на сезона, но германецът този път очаква далеч по-сериозна битка и също така говори по темата дали е изненадващо, че родният ни представител все още не е печелил титла от Големия шлем.

За предстоящия мач:

- Щом побеждава Анди Мъри с 3:0 сета, то очевидно играе добре, нали така? Това говори само по себе си. Ще видим какво ще се случи, защото всеки един път е различно. Да истина е, че играхме преди две седмици в Синсинати, но тук очаквам нещо много по-различно и да се получи много по-силен мач.

За това дали е изненадан, че Григор не е печелил титла от Шлема:

- Това е труден въпрос, тъй като има много други играчи, които не са печелили титла от Големия шлем. Циципас не е печелил Шлем, аз не съм печелил Шлем.. Истина е, че той е по-дълго от нас в Тура, но ние играем по-добре от него през последните няколко години. Също така това до голяма степен зависеше от Федерер, Надал и Джокович.

Много играчи от ранга на Ферер, Сьодерлинг, Бердих и Налбандиян така и не спечелиха Шлем, което показва колко трудна задача е да се постигне това, когато имаш трима състезатели, които доминират по този начин за период от 20 години. По-изненадан съм, че никога не е достигал до финал в Големия шлем, но не толкова, че не е печелил титла. Има много други добри играчи, които са в неговата ситуация, но не ме разбирайте погрешно, защото не искам да изглежда сякаш изпитвам неуважение към Григор - сподели бившият финалист в последната си пресконференция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев за Григор: Щом побеждава Мъри с 3:0, то очевидно играе добре; този път ще е различно Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | александър зверев | григор димитров | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook