Зверев за контузията: Чувствах се като прострелян; не знам дали ще играя на US Open

от в 12:12 на 20.06.2022
Калоян Соколов

Александър Зверев показваше най-добрия си тенис на червени кортове по време на тазгодишния Ролан Гарос и изглеждаше, че е способен да спечели първата си титла от Големия шлем. Германецът отстрани неочаквано Карлос Алкарас, който беше считан за един от големите фаворити за титлата и впоследствие правеше напълно равностоен мач на полуфиналите срещу Рафаел Надал.

Саша контролираше огромна част от разиграванията в срещата си с Матадора, като испанецът дори не можеше да спечели свой сервис гейм във втория сет. Тогава обаче се случи нещо изключително неприятно, защото световният номер 2 обърна своя глезен и беше принуден да напусне корта на патерици, а самата контузия определено предвещаваше дълго отсъствие от страна на Зверев.

Воиследствие се установи, че тенисистът е скъсал връзките на десния си глезен и вече премине през оперативна намеса. Първоначалните прогнози са да видим 24-годишния състезател обратно в Тура за US Open, само че той няма никакво намерение да прибързва с обратната си поява в тениса и сподели следното по въпроса:

"Щом усуках крака си, то беше толкова болезнено, че имах усещането как са ме простреляли. Късметлия съм, тъй като костта не се е увредила, а лекарите имаха подобни притеснения. Сега не правя нищо. Лежа в леглото заедно с моите кучета. Кракът ми е гипсиран, но гледам да ходя на фитнес два пъти дневно, за да поддържам горната част на тялото си във форма. Не мога да кажа дали ще играя в Ню Йорк отсега. Ще ми се да се включа в поне 1-2 подготвителни турнира преди това. Не е редно да замина за надпревара от Големия шлем, надявайки се просто да завърша някой мач. Изисква се сериозна предварителна подготовка и не смятам да пътувам за САЩ, ако не съм готов да побеждавам. Тепърва предстои да ми правят снимки, така че времето ще покаже дали ще съм в нужното състояние, което да ми позволи да взема участие на US Open"  - споделя Зверев.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев за контузията: Чувствах се като прострелян; не знам дали ще играя на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook