Зверев: Загубата е болезнена, но не променя процеса ми на развитие

от в 17:25 на 17.03.2016
Tennis.bg

Александър Зверев остана много разочарован след поражението си от Рафаел Надал в осминафиналите на "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. 18-годишният младок пропусна преднина от 5:2 в третия сет и мачбол.

"Щом съм стигнал до мачбол значи съм се справил добре. При мачбола обаче се издъниха. Това се случи. В последните три седмици загубих два пъти от Бердих - 7:5 в трети и 6:4 в пети сет, а сега и след мачбол с Надал. Все пак мисля, че това бе страхотен мача. Рафа показа това, което може най-добре - бореше. Всички го познават в тази светлина. Имах лесна топка при мачбола и я пропуснах. А сега съм извън четвъртфиналите," разказа Зверев.

Той коментира и изразеното мнение от Надал, който го определи като бъдещ №1 в ранглистата.

"Това е голяма чест за мен да чуя подобно нещо, защото Рафа вече е бил там. Знае какво е чувството и какво е нужно, за да стигнеш дотам. Ще видим какво ще успея да постигна. Очевидно трябва да продължа да работя здраво.

"Загубата е болезнена, но не променя процеса ми на развитие. И двамата играхме много добре. Не мисля, че направихме много непредизвикани грешки. Форхендът му работеше отлично. Трудно е в тези мачове, когато и на двамата всичко им се получава," анализира Зверев.

Той коментира и пропуснатия шанс да приключи битката. "Тотално обърках всичко. Не подходих правилно към топката, изиграх я твърде рано, а тя бе далеч от мен. В тези моменти не мислиш. Опитах се да направя точката и да завърша мача. След това обаче всичко се обърна наопаки. Пропуснах най-добрия си шанс в мача."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зверев: Загубата е болезнена, но не променя процеса ми на развитие Tennis.bg
Теми:  
александър зверев | индиън уелс | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook