Надал спаси мачбол и спря серията на Зверев

от в 03:02 на 17.03.2016
Tennis.bg

18-годишният Александър Зверев не успя да постигне първата си победа над играч от топ 10. Той бе само на точка от такъв успех не срещу кого да е, а именно срещу бившия №1 Рафаел Надал. Испанецът обаче демонстрира характер и достигна четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Индиън Уелс след 6:7(8), 6:0, 7:5 за над два часа битка.

В първия сет Зверев първи проби в петия гейм, но Надал съумя да изравни за 5:5. В тайбрека германецът спаси два сетбола и в крайна затвори след 70-минутна драма за 10:8 точки.

Надал отговори подобаващо като разгроми младока с 6:0 за 26 минути във втората част. Испанецът допусна само една непредизвикана грешка в тези шест гейма.

Третата част бе изпълнена с пробиви. Зверев се окопити и проби за 2:0 след страхотно изпълнение от форхенд. След това двамата отново не спечелиха следващите си подавания, за да се стигне до 3:1 за Зверев. При 4:2 Надал в нетипичен за него стил пропусна добър шанс да се върне в мача.

Така той позволи на Зверев да сервира за спечелването на двубоя при 5:4. Младият талант обаче не съумя да реализира мачбол с наглед лесно воле и Надал веднага го наказа - 5:5. Това пречупи Зверев, който до края не бе в състояние да окаже съпротива. Надал взе подаването му на нула и затвори с лекота срещата.

По-рано в турнира Зверев записа престижни победи над Григор Димитров и Жил Симон. Следващият съперник на Матадора ще бъде Кей Нишикори, който стигна до драматична победа над Джон Иснър.

За Рафаел Надал това 12-а победа в кариерата му след спасен мачбол. Зверев пък пропусна да се превърне в най-младия четвъртфиналист в Индиън Уелс след Майкъл Ченг и Андре Агаси през 1989-а година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал спаси мачбол и спря серията на Зверев Tennis.bg
Теми:  
александър зверев | индиън уелс | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook