След ново качествено представяне в Маями: Зверев си гарантира място на 1/4-финалите

от в 21:21 на 29.03.2022
Владислав Риждов

Александър Зверев имаше трудно начало на кампанията си на Мастърса в Маями, но след това финалистът от 2018-а записа безапелационна победа във втория си мач, а преди минути надделя и над Танаси Кокинакис с 6:4 6:4, за да намери място в четвъртфиналите, където ще премери сили с Каспър Рууд.

Двамата стартираха на високи обороти и бяха безпогрешни в началните минути на сблъсъка. Постепенно световният номер четири започна да диктува събитията на корта и бързо се озова във водеща позиция, когато проби австралиеца за 3:2. Германецът провеждаше в спокойно темпо своите сервис геймове и не предприемаше излишни рискове, за да затвърди аванса си. Саша дори можеше да направи дистанцията между двамата още по-сериозна, но Кокинакис също демонстрира чудесен тенис и не позволи изоставането му да се увеличи. Все пак до края не се стигна до изненади и закономерно фаворитът в срещата скоро се доближи само на сет от класиране за заключителната фаза на надпреварата.

Втората част също започна в равностойно темпо, въпреки че в началото ѝ Кокинакис изпитваше явен дискомфорт в дясното си рамо, което за момент дори постави участието му в двубоя под въпрос. 25-годишният австралиец обаче успя да превъзмогне болката и поддържаше интригата до известна степен. За негово съжаление, това не продължи задълго, след като Зверев материализира третата си точка за пробив и се откъсна комфортно с 4:2 в геймовете. За шампиона от Аделаида не остана нищо друго, освен да се опита да постави под напрежение фаворита в срещата, и той го направи, спечелвайки убедително оставащите си подавания , но вторият в схемата бе достатъчно категоричен до края и подпечата мястото си сред най-добрите осем в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След ново качествено представяне в Маями: Зверев си гарантира място на 1/4-финалите Владислав Риждов
Теми:  
александър зверев | атп | маями | обзор | танаси кокинакис | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook