Звездите се събират в Торонто: Григор в компанията на Джокович, Алкарас и много други (списък)

от в 10:24 на 12.07.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров изпрати един много успешен сезон на трева зад гърба си, в който достига до 1/4-финалите в Куинс и 1/8-финалите на Уимбълдън, постигайки общ баланс от 7 победи и 2 загуби. Така първата ни ракета може да бъде оптимист за надпреварите в Северна Америка, където няма да има почти никакви точки за защита и е с всички шансове да се завърна съвсем скоро обратно в световния топ 20.

Както вече стана ясно, то Григор планира да се завърне в Тура за ATP 500 състезанието във Вашингтон, което стартира на 31 юли, а вчера излезе и списъка за Канадския Мастърс ( 7-13 август), където съвсем очаквано също фигурира името на най-добрия български тенисист.

Тази годна е ред на Торонто да бъде домакин на събитието, което е добра новина за Димитров, който е достигал до 1/2-финалите в най-големия канадски град, докато в Монреал никога не е преминавал втория кръг. Любопитното е, че към момента нито един представител на топ 40 не е пропуснал да подаде заявката си за участие, като единствените въпросителни стоят към Ник Кирьос, Марин Чилич и защитаващия шампион Пабло Кареньо Буста, защото всеки един от тях е имал изключително лимитирани изяви в турнирите през този сезон.

Новак Джокович пък планира да се завърне в Канада за пръв път от пет години насам, но да не забравяме, че плановете му могат да се променят, ако спечели титлата на Уимбълдън и прецени да си вземе по-дълга почивка. Този вариант обаче сякаш не стои пред Карлос Алкарас, който досега никога не е играл в Торонто и определено ще иска да заличи спомените си от своето миналогодишно участие в Монреал, когато беше победен от Томи Пол още в първия си мач.

Пълен списък на участниците в Торонто:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Звездите се събират в Торонто: Григор в компанията на Джокович, Алкарас и много други (списък) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | карлос алкарас | новак джокович | списъци | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook