Звездна колаборация: Швьонтек замени "Xiaomi" с компания, в която Федерер е акционер

от в 14:53 на 20.03.2023
Калоян Соколов

Ига Швьонтек може да прекъсна партньорството си с мобилната компания "Xiaomi", но бързо се сдоби с нов спонсор от дори по-сериозен калибър. Полякинята спря работа с китайската марка, защото не беше съгласна с нейната усилена работа на руския пазар и заяви, че не може да печели пари на гърба на страдащите хора и швейцарският гигант "Оn" веднага се е възползвал от момента. 

"On" се появява на бял свят преди 13 години и постепенно завладява леката атлетика със своите невероятно леки и удобни за носене обувки. Компанията обаче прави сериозен завой в развитието си, когато Роджър Федерер се превръща в един от главните акционери през 2019-та година и започва да работи и върху модели за тенис обувки, като впоследствие се появява продукта "The Roger", а отскоро на пазара е и клей вариацията "The Roger Pro Clay" която дава по-добро сцепление и е на цена от 199,95 американски долара.

Самият Маестро участва в разработката на всяка една от двете обувки и изглежда, че Швьонтек ще бъде първата тенисистка под крилото на швейцарците. Досега компанията беше привлякла в редиците си единствено младата надежда Бен Шелтън, но трикратната шампионка от Шлема определено изстрелва "On" на едно съвсем друго ниво в тенис маркетинга и нямаме търпение да видим как ще стоят новите обувки върху полякинята.

"Развълнувана съм да споделя, че вече съм първата тенисистка в "On". Щастлива съм, че те вярват в мен като спортист и човек. Планираме да растем, да се развиваме и да оказваме влияние заедно. Големи благодарности към моя екип за това невероятно постижение в бизнеса" - написа в социалните медии водачката в класацията на WTA.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Звездна колаборация: Швьонтек замени "Xiaomi" с компания, в която Федерер е акционер Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook