Звездна помощ за Радукану: Най-добрият английски футболист се превръща в неин ментор

от в 13:53 на 08.11.2022
Мартин Петков

Ема Радукану се превърна в навярно най-голямата тенис сензация през сезон 2021-а, след като, едва 18-годишна, британката извървя целия път от квалификациите до титлата на US Open, при това без да загуби сет в хода на рейда си. От този момент насам обаче представянето на тийнейджърката е под всякаква критика и тя освен че се провали при защитата на трофея си в Ню Йорк, отпадайки още на старта, то представителката на новото поколение се свлече от световния топ 10 до 75-ата позиция в класацията на WTA.

Именно слабата ѝ форма в месеците след триумфа на Откритото първенство на САЩ по всяка вероятност е накарало Ема да се обърне за помощ за справяне с проблемите в спорта към някого от именитите ѝ сънародници. Радукану през юни в коментар за WTA сподели, че точно такъв тип човек за нея е нападателят на Тотнъм и капитан на националния отбор по футбол на Англия - 29-годишният Хари Кейн. Стрелецът на "трите лъва" изглежда като отлично олицетворение за труден път в спорта, след като преминава през редица отдавания под наем в хода на кариерата си, преди да се наложи като един от най-добрите на позицията си на Острова и в света, печелейки трикратно приза за голмайстор във Висшата лига на Англия.

Подсказката, че Кейн играе ролята на ментор за британката, дойде след тези думи на Ема - "Един от любимите ми футболисти вероятно е Хари Кейн, защото той е капитан на Англия и е отличен модел за подражание. Той е страхотен професионалист и подхожда със завиден респект към всичко, с което се захване. Определено мисля, че има какво да науча от него.". За капитана на Англия, при бъдещ неуспех в подобрението на представянето на тийнейджърката, все пак остава утехата, че Радукану вече чувства себе си като фенка на Тотнъм и понякога тренира с екип на "шпорите".

Източник: The Athletic


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Звездна помощ за Радукану: Най-добрият английски футболист се превръща в неин ментор Мартин Петков
Теми:  
wta | ема радукану | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook