Звездното дуо набира скорост: Уилямс и Жабер надвиха двойкови специалистки и са на 1/2-финал!

от в 20:07 на 22.06.2022
Мартин Петков

Дългоочакваното завръщане, което дори премина през спекулации за край на кариерата, на Серина Уилямс стана факт в хода на вчерашния ден, след като 23-кратната шампионка от Шлема сформира тандем със световната номер 3 Онс Жабер и двете заедно се включиха на турнира в Ийстбърн. Американско-тунизийската двойка откри с трудно изкован успех, отразявайки мачбол, кампанията си в английския град, за да срещне азиатското дуо Шуко Аояма/Хао-Чин Чан през днешния в опит да достигне полуфиналната фаза.

Сблъсъкът се разви в двете крайности, като първоначално звездният тандем доминираше на корта, ала впоследствие балансът на силите се изравни, но в крайна сметка Уилямс/Жабер имаха финалната дума и триумфираха в последователни сетове с 6:2 6:4. В сблъсък за място в мача за титлата непоставената двойка ще срещне дуото сформирано от Александра Крунич и Магда Линет.

Азиатският тандем откри двубоя с лесно спечелено подаване, но само за да станат жертви на най-доброто от арсенала на американско-тунизийската двойка, която си осигури комфортен аванс от два пробива, след като спечели пет безответни гейма, и държеше случващото се под контрол при 5:1. Жабер броени минути по-късно получи възможността на начален удар да подпечата успеха им в дебютния сет, като се представи повече от отлично и общият резултат в сблъсъка бе променен.

Втората част ни предостави далеч повече интригуващи мигове, като видяхме брейкболи в пет от първите шест гейма за сета, но до пробив така и никой от тандемите не съумяваше да стигне, а равенството бе изписано на електронното табло. Повратният момент в мача се оказа осмият гейм, когато Аояма/Чан достигнаха две последователни възможности за брейк, но благодарение на изключителна отбрана от световната номер 3 до такъв не се стигна. От това си действие дуото Жабер/Уилямс получиха сериозен импулс в представянето си, поради своебразното оцеляване от неблагоприятната ситуация, за да станем свидетели на решителен пробив в идното подаване на азиатките, след който Серина чрез поредната си бомбардировка затвори срещата в тяхна полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Звездното дуо набира скорост: Уилямс и Жабер надвиха двойкови специалистки и са на 1/2-финал! Мартин Петков
Теми:  
wta | ийстбърн | онс жабер | серина уилямс | тенис двойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook