Звучен шамар за Фонини! Лудият янки Тенис го изхвърли в Мелбърн и е на 1/4-финал

от в 11:41 на 26.01.2020
Калоян Пламенов

Американецът Тенис Сандгрен продължава да изумява на Откритото първенство на Австралия. Той достигна до 1/4-финалите на турнира след победа със 7:6(5), 7:5, 6:7(2), 6:4 срещу италианеца Фабио Фонини.

По този начин той повтори най-доброто си постижение в турнир от "Големия шлем", след като през 2018 година също стигна до тази фаза на надпреварата.

В спор за място на 1/2-финалите янкито ще се изправи срещу Роджър Федерер или Мартон Фучович.

В първия сет на срещата между двамата пробиви нямаше и всичко се реши след тайбрек в който Сандгрен спечели след сериозна драма и 7:5 точки в своя полза. 

Вторият сет започна шеметно за американеца и той дръпна с 4:0 гейма аванс след два пробива, но Фонини се окопити и направи зашеметителна серия от пет поредни гейма и в крайна сметка обърна сета на 5:4 в своя полза.

Това не отказа Тенис и той изравни геймовете, а след това проби решително за 6:5, преди да си спечели най-важното подаване в частта.

Третият сет започна отлично за Сандгрен и той поведе с пробив в третия гейм, но Фонини върна пробива и след това бе по-съобразителен в тайбрека, като го спечели след 7:2 точки в своя полза.

След решителен пробив в десетия гейм на четвъртия сет обаче Тенис успя да спечели тази битка. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Звучен шамар за Фонини! Лудият янки Тенис го изхвърли в Мелбърн и е на 1/4-финал Калоян Пламенов
Теми:  
открито първенство на австралия | тенис сандгрен | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook