Бублик с изнендващ успех над Алиасим в Хамбург; Агут и Рубльов оформиха среща помежду си

Оцени тази статия:
Бублик с изнендващ успех над Алиасим в Хамбург; Агут и Рубльов оформиха среща помежду си Калоян Соколов
от в 22:03 на 23.09.2020

Александър Бублик не можа да попадне директно в основната схема на надпреварата в Хамбург, но казахстанецът се възползва максимално от отказването на Диего Шварцман, за да намери място в същинския турнир и днес да запише втори пореден успех, надигравайки Феликс Оже-Алиасим с 6:4 6:2.

Началото на срещата по никакъв начин не предполагаше такъв развой, защото младокът реализира ранен пробив,а скоро авансът му набъбна до 3:0. Ектравагантният му опонент обаче постепенно навлезе в срещата и редовно изненадваше канадеца с нестандартни решения от типа на сервиси изпълнени отдолу и къси топки от наглед немислими позиции. Алиасим определено бе изненадан от съперника си, тъй като не получаваше никакъв ритъм и предаде частта, губейки шест от следващите седем гейма.

Серията на Бублик продължи и във втората част, докато кортът изглеждаше направо тесен за световния номер 20, който предаде на два пъти подаването си и същевременно не можа да застраши дори веднъж това на "щастливия губещ". За непоставения играч предстои четвъртфинална битка в петък срещу клей специалиста Кристиан Гарин.

Андрей Рубльов и Роберто Баутиста Агут също записаха победи по-рано днес и така оформиха сблъсък помежду си в следващия кръг. И двамата отпуснаха по един сет съответно на Томи Пол и Доминик Кьопфер, като Агут дори изоставаше с пробив в решителния сет, но все пак двамата фаворити взеха своето,а победата ще помогне на испанеца да измести Денис Шаповалов от десетото място в световната ранглиста.

Оцени тази статия:
Бублик с изнендващ успех над Алиасим в Хамбург; Агут и Рубльов оформиха среща помежду си Калоян Соколов

Коментари



Следвайте ни в Facebook