Спортът ражда звездни двойки

Оцени тази статия:
Спортът ражда звездни двойки Георги Христов
от в 19:13 на 26.02.2019

Кариерата на професионалните спортисти е изпълнена с безброй пътувания и почти непрекъснати състезания. Такава интензивност на ежедневието често пречи на личния живот и голяма част от световните звезди успяват да създадат семейства едва след пенсионирането от активна дейност.

Все пак има и немалко примери за успешна спортна кариера, съпътствана от здрава интимна връзка. В много случаи хармонията у дома се дължи на факта, че половинката на професионалния спортист всъщност е и негов колега".

Месецът на виното и любовта е хубав повод да си припомним някои от най-славните двойки в световния, а и в българския спорт.

Роджър Федерер и Мирослава Вавринец
Рекордьорът с 20 титли от Големия шлем и бившата №76 в женския тенис са семейство вече почти 10 години. Двамата се запознават по време на олимпийските игри в Сидни 2000, като по думите на Мирка още тогава тя се влюбила в Роджър, но дълго след това отношенията им остават чисто професионални. През 2002 г. двамата съставят националния отбор на Швейцария, с който страната се представя на световното първенство за смесени тимове Хопман къп". Малко по-късно родената в Словакия тенисистка е принудена да се оттегли от спорта заради хронична травма в ходилото, след което поема ролята на мениджър по връзките с обществеността в екипа на Федерер и започва да пътува с него навсякъде. Двамата сключват брак на 11 април 2009 г., а същата година се раждат еднояйчните близначки Майла Роуз и Чарлийн Рива. През 2014 г. семейството се сдобива и с втори комплект, този път момчешки - Лео и Ленарт.

Бастиан Швайнщайгер и Ана Иванович
Световният шампион по футбол с отбора на Германия и бившата №1 в женския тенис от Сърбия започнаха да се срещат през 2014 г. Швайнщайгер засвидетелства публично любовта си към Иванович, като излезе за един мач със специални футболни обувки, украсени стрикольора на западната ни съседка. Сватбата на Бастиан и Ана се състоя на 12 юли 2016 г. във Венеция. На 19 март 2018 г. се роди синът им Лука.

Гаел Монфис и Елина Свитолина
Това е най-прясната звездна двойка в световния спорт. За връзка между френския тенисист и украинската тенисистка се заговори по време на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн през януари. Монфис ненадейно се появи на един от мачовете на Свитолина, седна в ложата й и яростно я подкрепяше. След срещата Елина нямаше как да скрие, че е гадже с бившия №6 в света. Е, нали всички го видяхте? , отвърна украинката, леко изчервена, на въпрос дали се среща с французина. Отношенията им се развиха светкавично и двамата вече имат съвместен профил в Инстаграм. В началото на месеца Монфис и Свитолина гостуваха заедно в България - той като участник в турнира Sofia Open, а тя като негов фен №1 в "Арена Армеец".

Елица Василева и Александар Атанасиевич
Капитанът на женския волейболен отбор на България и суперзвездата на сръбския волейбол официално са двойка отлятото на 2017 г., след като успяха да запазят връзката си в тайна съвсем за кратко. Докато бе състезателка на руския Динамо (Казан), дупничанката редовно пътуваше до Италия, за да подкрепя на живо своя любим в мачовете на "Сър Сейфти Конад (Перуджа). От този сезон това вече не й се налага, тъй като самата Василева избра да продължи кариерата си на Ботуша - в Савино дел Бене Болей (Скандичи).

Ева Янева и Васил Божиков
Друга волейболистка и бивш капитан на националния отбор също има звездна спортна половинка - футболист от българския национален отбор. Любовта между Янева и Божиков пламва в Турция през 2017 г., когато и двамата играят в клубове от Истанбул - съответно Саръйер и "Касъмпаша". От тогава двамата са неразделни и в момента също се подвизават в една и съща държава - Словакия. Вече втори сезон Божиков носи екипа на "Слован (Братислава) и дори е капитан на столичния тим. За да не бъде далеч от половинката си, през миналото лято Янева подписа договор с волейболния Братислава".

Христина Русева и Ивайло Вучков
Трета състезателка (и капитан) от волейболния национален отбор е на прага да създаде изцяло спортно семейство. Христина Русева сподели новината за годеж в профила си в Инстаграм, като публикува снимка с пръстен от любимия й мъж - баскетболиста на "Чавдар" (Троян) Ивайло Вучков. Двойката е заедно повече от три години. Най-вероятно кума на спортното семейство ще бъде най-добрата приятелка на бъдещата булка - Елица Василева.

Наско Сираков и Илиана Раева
Една от най-дълголетните връзки в спортния живот на България е между участника на две световни първенства по футбол и голмайстор №1 в историята на Левски Наско Сираков и световната и европейска шампионка по художествена гимнастика Илиана Раева. Двамата са семейство от 1983 г. и в момента се радват на две дъщери - Славея и Виолета, и една внучка - Илиана.

Борислав Михайлов и Мария Петрова
Футболът и художествената гимнастика са родили още една от звездните спортни двойки у нас. Дългогодишният рекордьор по мачове за националния отбор и настоящ президент на БФС Борислав Михайлов се ожени за трикратната световна и европейска шампионка Мария Петрова през 1998 г. Въпреки че рядко се появяват заедно в публичното пространство и напук на слуховете за проблеми в брака, двамата са заедно вече повече от две десетилетия и заедно отгледаха три деца - дъщерята и сина на Михайлов от първата му съпруга - Бисера и Николай, както и общата си дъщеря - Елинор.

Албена Денкова и Максим Стависки
Единствените световни шампиони на България във фигурното пързаляне - двукратните златни медалисти при танцовите двойки Албена Денкова и Максим Стависки, са сгодени от повече от десетилетие, но и до днес сватба по една или друга причина не е имало. Все пак любовта между двамата е несломима и българката последва руснака в родината му след ужасната трагедия, която той причини през лятото на 2007 година. През 2011 г. в София се роди синът им Даниел Стависки, но той също вече рядко се появява в България заради почернения имидж на баща си. Самите родители за последен път бяха у нас заедно миналия март за участие в създадения от олимпийския вицешампион Иля Авербух шоу спектакъл върху лед "Шампионска гала вечер".

Оле Ейнар Бьорндален и Даря Домрачова
Слуховете за възможен романс между двамата най-титулувани биатлонисти се появиха за първи път на олимпийските игри в Сочи '14. През следващите две години световните медии всячески се опитваха да изяснят характера на отношенията между двамата вели шампиони, но официална информация така и не излизаше на бял свят. В крайна сметка през април 2016 г. връзката на норвежеца и белорускинята бе потвърдена от самите тях - двамата обявиха, че чакат първородно дете. На 16 юли същата година се състоя сватбена церемония, а на 1 октомври Домрачова даде живот на Ксения Бьорндален - дъщеря на двама олимпийски шампиони с общо 12 златни медала от белите игри.

Източник: в. "Сега"

Оцени тази статия:
Спортът ражда звездни двойки Георги Христов
Теми:  
ана иванович | бастиан швайнщайгер | гаел монфис | елина свитолина | елина свитолина гаел монфис | звездни двойки | мирка федерер | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис двойки | тенис новини

Коментари



Следвайте ни в Facebook