10 неща, които трябва да знае всеки тенис фен преди старта на Australian Open

от в 07:12 на 19.01.2020
Калоян Пламенов

От сайта на ATP направиха списък с 10 неща, които трябва да знае всеки уважаващ себе си тенис фен преди Откритото първенство на Австралия.

След вълнуващия старт на сезона и турнирите в Оукланд, Бризбейн и Аделаида при мъжете и жените всички по-сериозни тенисисти и тенисистки ще се вкопчат с големи амбиции в стартиращия в ранните часове на утрешния ден в българско време първи турнир от "Шлема" за годината.

Ето и десетте неща, които трябва да знаем преди Откритото първенство на Австралия:

1. Големите трима ще спорят отново: Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер за пореден турнир от "Шлема" ще водят битка кой ще го спечели, след като те тримата са взели 14 трофея от последните 16 турнира на това ниво. Очертава се битката да бъде доста интересна и напрегната. Това ще бъде и осми път в който тримата ще бъдат поставени като първи, втори и трети в основната схема.

2. Надал ще търси втора титла: Това ще бъде четвърти път в който Матадора влиза в Откритото първенство на Австралия като поставен, като лидер в основната схема. До момента обаче той има само една титла на сингъл в турнира и това бе преди цели 11 години - през 2009 година. През тази година ще търси втората си такава. Ако успее да я спечели ще стане едва третият тенисист в цялата история на този спорт, който е печелил всеки един турнир от "Шлема" поне по два пъти.

3. Да видим дали Джокович ще продължи с доминацията си: Ще бъде интересно да видим, дали шампионът от последното издание на турнира Новак Джокович ще продължи с доминацията си в надпреварата, след като през миналата година бе доста убедителен. Той има рекордните 7 трофея от Откритото първенство на Австралия. През миналогодишния финал сърбинът победи убедително Рафаел Надал.

4. Федерер ще гони стотната си победа в Мелбърн: До момента Маестрото има в актива си 97 победи в Откритото първенство на Австралия и едва 14 поражения, като в този турнир ще се опита да мине кота 100 победи в надпреварата. Доста интересен факт. Припомняме, че швейцарецът вече има 101 победи на Уимбълдън.

5. Битката за първото място в ранглистата: Надал има преднина от 515 точки пред Новак Джокович, а двамата играха финал преди година, който бе спечелен от сърбинът. При отпадане на Рафа преди полуфиналите и титла за Джокера сръбският тенисист ще си върне първата позиция.

6. Кой ще бъде следващият? Някои доста талантливи играчи все още не са печелили титла от "Шлема", но дават сериозна заявка, че са способни на нещо голямо. По време на миналогодишния US Open Данил Медведев не бе толкова далече от сензацията, но в крайна сметка загуби на финала от Рафаел Надал. Доминик Тийм, Стефанос Циципас, Александър Зверев и дори Денис Шаповалов не са за подценяване също. 

7. Сериозната руска конкуренция: Отдавна в тура не е имало толкова добри руски тенисисти. Карен Хачанов и Данил Медведев са ясни, но Андрей Рубльов навлиза в турнира, в наистина превъзходна форма. Той спечели два турнира преди Откритото първенство на Австралия и даде заявка, че ще се бори за нещо сериозно. И тримата са в топ 20. За последно Русия имаше трима тенисисти в топ 20 през 2005 година, като това бяха Николай Давиденко, Марат Сафин и Михаил Южни.

8. Медведев: Това е петият пореден турнир от "Шлема" в който руснакът подобри мястото си при поставените в основната схема, като този път е четвърти. По време на US Open бе пети при поставените и игра финал. Определено е сериозен кандидат за нещо сериозно и един от скритите фаворити за трофея.

9. Надеждите на Австралия техен човек да спечели трофея: Както всяка година надеждите на домакините са техен човек да спечели турнира, но това не се е случвало от далечната 1976 година, когато Марк Едмондсон грабна трофея от Откритото първенство на Австралия. За съжаление на "кенгурата" Алекс Де Минор няма да участва заради травма и основните надежди са насочени към Ник Кириос.

10. Братята Брайън се сбогуват: Шесткратните шампиони при двойките на Откритото първенство на Австралия Боб и Майк Брайън правят финалната си изява в Мелбърн. Те спечелиха най-много титли като двойки в "Шлема" - цели 16, а освен това имат и 10 завършека на годината като първи ракети в света. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
10 неща, които трябва да знае всеки тенис фен преди старта на Australian Open Калоян Пламенов
Теми:  
открито първенство на австралия | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook