17-годишният Карлос Алкарас продължава да пише история

от в 18:20 на 10.01.2021
Диана Андреева

Карлос Алкарас бе отличен с наградата на ATP за "Изгряваща млада звезда" през сезон 2020, а това изобщо не е случайно. Въпреки че е на едва 17 години, испанецът вече има история зад гърба си. Печелейки първите си точки за световната ранглиста на 14, Алкарас завърши миналия сезон като най-младия член на топ 600, а според Тони Надал, това е само началото в кариерата му и той ще бъде наследникът на Рафаел.

В края на миналия сезон Алкарас се нареди до Новак Джокович и Хуан Мартин дел Потро в класация за най-много спечелени титли на ниво Challenger преди навършване на 18 години, а днес Карлос стана първият тенисист, роден през 2003-а година, който се поздравява с успех в мач от квалификациите на Голям шлем.

Този рекорд стана факт, след като испанецът спечели двубоя си срещу Филип Хорански в Доха. Макар че загуби първия сет, 17-годишният тенисист вдигна нивото си на игра и успя да реализира обрат, затваряйки срещата в своя полза - 5:7 6:1 6:4. По този начин той се класира във втория кръг на квалификациите, а следващият му опонент е Евгений Корловски.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
17-годишният Карлос Алкарас продължава да пише история Диана Андреева
Теми:  
australian open | историческо постижение | карлос алкарас гарфия

Коментари





Следвайте ни в Facebook