2-кратната шампионка е аут: 16-ата поставена вгорчи завръщането на Осака в Мелбърн и я отстрани

от в 14:21 на 15.01.2024
Мартин Вичев

Двукратната шампионка Наоми Осака напусна Откритото първенство на Австралия в първи кръг. Японката загуби откриващия си мач от Каролин Гарсия след 1 час и 26 минути игра - 6:4 7:6(2). В хода на мача, французойката допусна по-малко неточности и закономерно с поздрави с победата. Следваща съперничка на 16-тата поставена ще бъде Магдалена Фрех.

В началото на мача, двете тенисистки заложиха на сигурност при подаванията си и печелеха геймовете си до 2:2. Впоследствие, Гарсия вдигна оборотите, а грешките от Осака зачестиха и тя допусна да бъде пробита. След това, французойката можеше да улесни задачата си, като направи втори брейк, но японката удържа на напрежението и избегна опасността. В крайна сметка, световната номер 19 затвори сета на свое подаване след 41 минути - 6:4.

По подобие на първата част, вторият сет започна с надмощие на сервиращите тенисистки. Двете трудно губеха точки на подаване. Първият по-завързан гейм дойде чак при 4:4 при сервис на Гарсия. Осака вкара няколко мощни удари като достигна до 40:40, но Гарсия не допусна изненада. В крайна сметка, станахме свидетели на закономерен тайбрек. В решаващият дълъг гейм, Гарсия господарстваше на терена, като взе две от подаванията на Осака и подпечата победата си със 7 на 2 точки и класирането си напред.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
2-кратната шампионка е аут: 16-ата поставена вгорчи завръщането на Осака в Мелбърн и я отстрани Мартин Вичев
Теми:  
наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook