Агаси: Не предполагах колко сериозно е положението с лакътя му

от в 16:27 на 03.07.2018
Георги Христов

Андре Агаси разкри подробности за сътрудничеството си с Новак Джокович. Както е известно двамата прекратиха работата си само след девет месеца обща дейност.

Според Агаси недостатъчно добрите резултати на Джокович са били свързани главно с физическото му състояние.

"Не осъзнавах колко зле е лакътя му докато не започнах да го наблюдавам на дневна база и особено начина, по който се възстановява с обезболяващите," обясни американецът за ситуацията от 2017 година.

"След това през август с срещнахме с най-добрите специалисти в света в Торонто. Моето мнение беше, че той трябва да се подложи на операция през август, за да е готов за Австралия.

"Той обаче вярваше, че тялото му ще се справи със ситуацията, но в края на януари вече беше принуден да вземе друго решение. Нужно бе да се направят много избори буквално за няколко дни.

"Не съжалявам за този период. Вярвах, че с моя опит мога да му помогна да преодолее травмата. В началото на 30-те си години той има още доста време да се състезава. Вярвам, че всяко нещо се случва с причина и се надявам това да има позитивен завършек за него.

"Надявам се да съм му помогнал, защото той е много способен. Изглеждаше страхотно на корта в последната седмица и се надявам да покаже това на Уимбълдън," коментира още Агаси, който разкри, че двамата продължават да си разменят съобщения.

Също така Агаси смята, че Радек Щепанек може много да помогне на Ноле в ролята си на негов съветник и наставник.

"Досега лакътя му не позволяваше да отбелязва прогрес, но ако вече е здрав, то тялото му не е на 31-годишен, а на играч на 25. Смятам, че пред него има спокойно едни пет години, ако няма проблеми с лакътя. Той е изключителен атлет," разкри още Агаси.

Познай мачовете от Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Агаси: Не предполагах колко сериозно е положението с лакътя му Георги Христов
Теми:  
андре агаси | новак джокович | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook